Atlas Obscura - putni vodič koji pomaže otkriti zanimljiva mjesta na raznim destinacijama

Riječ je o platformi koja okuplja zaljubljenike u putovanja koji su spremni s drugima podijeliti što vrijedi posjetiti na nekoj od brojnih destinacija diljem svijeta, a time zapravo postaje potencijalno korisnim mobilnim putnim vodičem…

Matija Gračanin petak, 10. svibnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Atlas Obscura
Namjena Putni vodič za otkrivanje zanimljivih lokaliteta i mjesta
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Postoji mnogo aplikacija koje nastoje pomoći ne samo pri planiranju putovanja, nego i onda kada se na putovanju već nalazi, a Atlas Obscura je još jedan mobilni vodič koji omogućava da se na jednostavan način, za brojne svjetske destinacije, otkriju lokaliteti i mjesta koja vrijedi posjetiti.

Oslanja se na volontere koji žele doprinijeti čitavoj platformi i tako pomoći svima onima koji tek žele ili već planiraju posjetiti neku od destinacija, a to zapravo znači i da svatko tko koristi ovu aplikaciju može doprinijeti dodajući nove lokalitete i mjesta ili popravljajući i proširujući informacije onih lokacija koje su već opisane.

Svaki će se dan prikazati lokalitet dana, tu je i jednostavan pregled nedavno dodanih lokaliteta, a svakako je zgodno i to što je podržano pretraživanje te je moguće mjesta pregledavati prema dostupnim kategorijama i interesima. Naravno, tu je i prikaz na mapi (lokaliteti će biti jasno naznačeni virtualnim pribadačama), dok je za svaki lokalitet (i mjesto) moguće doznati neke osnovne informacije.

Moguće je i naznačiti je li se ta lokacija već posjetila ili se želi posjetiti, za neke su lokacije dostupni i savjeti te druge informacije, nisu izostale ni fotografije, a tu su i neke druge stvarčice kao i mogućnost da se lokacije podijeli s drugima. Sve u svemu, planira li se putovanje, uz druge aplikacije koje mogu pomoći pri planiranju putovanja, vrijedi zaviriti i u Atlas Obscuru.