App in the Air - popularan planer putovanja koristan prije, ali i tijekom samoga puta

App in the Air prilično je popularna aplikacija koja je zapravo koristan planera putovanja koji će se pokazati prilično praktičnim prije, tijekom te čak i nakon putovanja. Tu je i mogućnost rezervacije letova i hotelskog smještaja, no te mogućnosti još nisu svima dostupne…

Matija Gračanin petak, 23. kolovoza 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv App in the Air
Namjena Pomoćnik koristan prije, tijekom i nakon putovanja
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 46,99 eur godišnje ili 229,99 eur doživotno (Premium)

Mobilni planeri putovanja već odavna nisu ništa neobično, a App in the Air se svrstava među jedne od trenutačno najpopularnijih aplikacija toga tipa, što će posvjedočiti i brojka od nešto više od šest milijuna korisnika koji se na ovu aplikaciju (i platformu) oslanjaju upravo za planiranje putovanja, kao i tijekom samoga puta.

App in the Air se zapravo dijeli na dva dijela; s jedne strane omogućava pronalazak i rezervaciju letova i hotelskoga smještaja (rezervacija letova nije dostupna svim korisnicima), a s druge će strane primarno poslužiti kao alat koji će ponuditi sve potrebne informacije prije, tijekom i nakon samoga putovanja. Primjerice, jedna od zgodnih stvarčica jest mogućno praćenja letova u stvarnom vremenu.

Dovoljno je skenirati ukrcajnu kartu i tako je dodati u aplikaciju (aplikacija može automatski pregledavati pretince e-pošte i detektirati ukrcajne karte), a onda će se dobivati pravovremene i ključne obavijesti povezanih s dodanim letom dok su tu i neke druge mogućnosti; pozivanje prijatelja, značajka Discover kojom se povezuje s drugim putnicima, automatski check-in, slanje obavijesti članovima obitelji tijekom zajedničkog putovanja i štošta drugo.

Aplikacija nudi i neke posebno praktične stvarčice kao što je podrška za proširenu stvarnost, pa je moguće provjeriti je li putna prtljaga odgovara smjernicama zrakoplovne kompanije s kojom se putuje, pohrana putnih dokumenata, praćenje troškova te štošta drugo.

Dakako, sve je to samo manji dio onoga što aplikacija nudi, pa ju svakako valja iskušati, ali jednako tako treba biti spreman i na plaćanje pretplate za Premium izdanje uz koje se tek dobivaju sve mogućnosti koje App in the Air zapravo može ponuditi, a tu su dvije mogućnosti; godišnja pretplata koja stoji 46,99 eura ili doživotna pretplata koja stoji 229,99 eura.