Prepucavanje tech milijardera: Musk izazvao Zuckerberga na borbu, ovaj prihvatio

Poslovni rivali Elon Musk i Mark Zuckerberg od lani su i izravni konkurenti kao vlasnici društvenih mreža, a najavom Mete da će lansirati i "kopiju" Twittera dijalog među njima dodatno je zaoštren

Sandro Vrbanus četvrtak, 22. lipnja 2023. u 12:50
Za sada samo u AI ilustraciji, a uskoro možda i u stvarnosti...
Za sada samo u AI ilustraciji, a uskoro možda i u stvarnosti...

Facebookova krovna kompanija Meta već u svojem portfelju ima i Facebook i Instagram kao društvene mreže različitih oblika i namjena, a navodno planiraju na tržište izbaciti još jednu. Ona bi se mogla zvati Threads, a prema prvim informacijama bila bi izravni konkurent Twitteru – izgledom i funkcionalnostima.

Od mreže do kaveza

Rad na toj mreži unutar Mete započeo je tri mjeseca nakon Muskovog preuzimanja Twittera i jasno je da Meta želi izravno napasti upravo tu kompaniju. Korisnike bi mogli prebaciti s Instagrama uskim povezivanjem nove mreže s njime, a šef proizvoda u Meti, Chris Cox, rekao je da povratne informacije slavnih osoba i kreatora sadržaja kažu kako oni žele mrežu poput Twittera, ali koja je "razumno vođena".

Elon vs. Zuck

Sve ove informacije na Twitteru je pročitao Elon Musk, pa napisao kako "svijet sigurno jedva čeka biti potpuno pod Zuckovim prstima". Na to mu je netko odgovorio da se Mark Zuckerberg bavi ju-jitsuom, na što je Musk tvitnuo: "Ja sam za meč u kavezu ako je i on lol".

Zabavna ponuda za fizički okršaj došla je ubrzo i do samog Zuckerberga, koji je na Instagram postavio story – u njemu se vidi screenshot Muskovog izazova i natpis "pošaljite mi lokaciju". Preko glasnogovornika su iz Mete za neke medije potvrdili da nije riječ o šali, tj. da bi se njihov šef vrlo rado okušao u fizičkoj borbi protiv najbogatijeg čovjeka svijeta. Musk je na to predložio oktogon u Vegasu, dakle mjesto gdje se održavaju borbe federacije UFC.

Tko je favorit?

Znajući kako se Zuckerberg zaista ozbiljno bavi ju-jitsuom (prije koji mjesec je osvojio i dvije medalje na jednom natjecanju), a Musk baš i ne brine pretjerano o fizičkoj spremi, čini se kako bi favorit u slobodnoj borbi bio šef Facebooka. Šef Twittera, pak, kaže kako on ima potez nazvan "morž", gdje – "legne na protivnika i ne radi ništa".

Izazivači i najava "okršaja"
Izazivači i najava "okršaja"

Iako potvrde meča još nemamo, a ne znamo niti kladioničke koeficijente, to nas ne sprječava u predviđanju… dakle – na koga biste stavili novac?

Anketa Glasanje do 29.6.2023. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: