Musk daje milijardu dolara Wikipediji ako promjene ime u 'Dickipedia'

Nakon što se javno pitao što će Wikipediji toliko donacija, Musk im je ponudio milijardu dolara ako učine jednu stvar – promjene svoje ime u 'Dickipedia' na bar godinu dana

Matej Markovinović ponedjeljak, 23. listopada 2023. u 16:53

Šef Tesle, SpaceX-a i tvrtke X, Elon Musk, ponudio je Wikipediji milijardu dolara da promjene svoje ime u „Dickipedia“.

„Dat ću im milijardu dolara ako promjene ime u Dickipedia. Molim vas, dodajte to na moju wiki stranicu. U interesu točnosti“, napisao je Musk na X-u.

Njegova je objava u kratko vrijeme prikupila velik broj komentara, a neki su čak poručili Wikipediji da prihvate novac, promjene nakratko ime u „Dickipedia“ te ga brzo vrate na ono početno. Ipak, Musk je rekao da nije budala i da novo ime mora biti važeće barem godinu dana.

Inače, Muskova ponuda je nastavak na njegove prijašnje objave o tome zašto Wikipedia od korisnika uvijek traži donacije. On, naime, tvrdi da im taj novac sigurno nije potreban za rad.

„Jeste li se ikada pitali zašto Wikimedia Foundation želi toliko novaca? On svakako nije potreban za upravljanje Wikipedijom. Doslovno možete staviti cijelu kopiju teksta na svoj mobitel. Dakle, čemu novac? Znatiželjni umovi žele znati…“, pitao se Musk.