Microsoft objavio listu kompatibilnih procesora za Windowse 11 bez AMD-ovih novih modela

Iako Microsoftova lista kompatibilnosti uključuje pojedine procesore koje Intel još nije ni predstavio, izostavljeni su AMD-ovi procesori koji su predstavljeni još ovoga ljeta

Matej Markovinović petak, 22. prosinca 2023. u 07:45
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Microsoft je nedavno ažurirao svoju listu procesora kompatibilnih s najnovijom verzijom Windowsa 11. Iako lista uključuje nekoliko novih Intelovih procesora, kako iz desktop tako i iz mobilnih linija, AMD-ovi ovogodišnji noviteti su - izostavljeni.

Radi se ponajviše o procesorima koje je AMD predstavio ovoga ljeta, a koji donose poboljšane performanse u obavljanju AI zadataka. Na listi se, začudo, nije našao ni AMD-ov vodeći mobilni procesor koji se normalno može nabaviti na tržištu, Ryzen 9 7945HX3D, iako je Microsoft stavio Intelov Core i9-14900HX, Core i7-14700HX i i7-14650HX koji još nisu ni predstavljeni.

Kako prenosi Neowin, zanimljivo je da se na Microsoftovoj listi kompatibilnosti našao i Ryzen 3 5380U, procesor kojeg AMD nikada nije službeno ni najavio. Kada će američki tehnološki gigant ažurirati listu s AMD-ovim novim procesorima, trenutno nije poznato.