ChatGPT web pretraživanje više nije u beta verziji

Pregledavanje s Bingom službeno je dostupno svim Plus i Enterprise pretplatnicima, bez potrebe za prebacivanjem na beta verziju

Tomislav Stanković petak, 20. listopada 2023. u 07:02
📷 Image: Levart_Photographer, Unsplash
Image: Levart_Photographer, Unsplash

Tijekom prošle godine ChatGPT stekao je veliku popularnost, međutim bio je ograničen na dohvaćanje podataka do rujna 2021. godine, što ga je činilo neučinkovitom tražilicom u stvarnom vremenu. Prepoznajući vlastita ograničenja, u ožujku je započeo raditi na integraciji online pretraživanja unutar ChatGPT-a, ali bez uspjeha zbog novih izazova koje je donijela ova funkcionalnost.

U svibnju ove godine OpenAI započeo je s uvođenjem online pretraživanja putem Binga, ali je ta značajka morala biti povučena, budući da je otkriveno da ChatGPT zaobilazi postavke privatnosti na web stranicama i paywall. Nakon kraće pauze, krajem rujna OpenAI ponovno je počeo uvoditi značajku Pregled s Bingom, tada dostupan svim Plus i Enterprise pretplatnicima u beta verziji.

Ovih dana službeno je omogućena značajka online pretraživanja unutar ChatGPT-a, otprilike tri tjedna nakon ponovnog predstavljanja značajke u beta verziji, prenosi TechCrunch. Sada više Plus i Enterprise korisnici neće morati mijenjati postavke beta verzije za korištenje pretraživanja, već mogu jednostavno odabrati Pregledavanje s Bingom.

U isto vrijeme OpenAI uvodi DALE-E 3 u beta testiranje, radeći na pretvaranju teksta u sliku, čime se omogućuje korisnicima generiranje slika koje su povezane s njihovim tekstualnim upisima.

Uz pomoć DALL·E 3, integriranim u ChatGPT, korisnici mogu dobiti slike kao dio svojih tekstualnih upita. Za pristup beta DALL·E 3 potrebno je odabrati odgovarajuću karticu unutar izbornika GPT-4.

Ovaj razvoj ChatGPT-a predstavlja značajan pomak, jer se razvio iz umjetne inteligencije temeljene na tekstu u integriranu multimedijsku tražilicu u stvarnom vremenu.