Novi odjeljak na popularnoj društvenoj mreži? Twitter koketira s podcastima

Twitter već ima Spaces, što je u neku ruku zapravo 'privremeni podcast', pa trenutno nije sigurno u kojem će smjeru tvrtka ići s mogućim novim odjeljkom za podcaste

Matej Markovinović subota, 5. ožujka 2022. u 06:00

Jane Manchun Wong, inženjerka koja je otkrila mnogobrojne novitete na Twitteru, objavila je zanimljiv snimak zaslona koji pokazuje potpuno novi odjeljak u aplikaciji na platformi. Riječ je, naime, o ikonici mikrofona, koja vodi na stranicu „Podcasts“.

Detalji trenutno nisu dostupni, no snimak zaslona definitivno potvrđuje da Twitter koketira s mogućnošću slušanja podcasta na platformi.

No, valja imati na umu da je Twitter već ukoračio u audio značajke na platformi kada je lansirao Spaces 2020. godine. Za one koji ne znaju, Spaces je tvrtkin pokušaj u omogućavanju korisnicima da stvaraju „sobe“ za audio razgovore uživo.

Korisnici Android i iOS Twitter aplikacije mogu snimati Spaces i sačuvati snimke do 30 dana, što u neku ruku može biti i oblik podcasta. Hoće li se tvrtka u potpunosti riješiti Spacesa ili ga pak staviti u novi odjeljak, trenutno nije poznato.

Međutim, kako prenosi The Verge, ako će nova značajka na Twitteru biti poput Apple Podcasta ili Spotifya, korisnici će za razliku od Spacesa moći preslušavati snimke i nakon 30 dana, što će biti vrlo korisno za kreatore podcasta.