Pocket Casts – jedna od najpoznatijih aplikacija za prave ljubitelje podcasta

Činjenica da Google u mirovinu šalje vlastitu aplikaciju za podcaste mnoge je neugodno iznenadila, razočarala i razljutila. Srećom, ponuda aplikacija koje se specijaliziraju za pronalazak i slušanje podcasta prilično je izdašna, a ovo je jedna od najpopularnijih…

Matija Gračanin četvrtak, 4. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Pocket Casts
Namjena Popularna aplikacija za podcaste
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 23 eur godišnje (Plus), 114,99 eur godišnje (Patron)

Podcasti se u suštini ne razlikuju previše od klasičnih radijskih emisiju osim po činjenici da su dostupni na zahtjev, ali i po tome da obrađuju doista najraznovrsnije teme, nekada i one koje bi rijetko kada pronašle svoje mjesto na javnim radijskim postajama.

Stoga ni ne čudi da postoji čitav niz platformi i aplikacija koje omogućavaju da se, s jedne strane, lako pronalaze raznovrsni podcasti te se slušaju onda kada se to poželi, a s druge strane, da oni kojih ih stvaraju, mogu svoje podcaste učiniti dostupnima svima onima koji ih žele slušati.

Pocket Casts je jedna od najpoznatijih i ponajbolje opremljenih aplikacija koja je namijenjena istinskim ljubiteljima podcasta nudeći pristup ogromnom broju podcasta kao i niz praktičnih mogućnosti koje su mnoge dostupne i u besplatnom izdanju.

Uz zgodno osmišljeno sučelje koje je podređeno tome da se na vrlo lagan način pronađu i onda i redovno prate podcasti koje bi se voljelo slušati (podržava teme), nudi podršku za Android Auto, CarPlay, AirPlay, Chromecast i Sonos, kao i čitav niz mogućnosti koji se tiču preciznog upravljanja reprodukcijom; promjena brzine reprodukcije, podrška za poglavlja, lako preskakanje uvoda i drugih dijelova podcasta te slično).

Tu je i podrška za pametne satove pa je moguće upravljanje i s tih uređaja, zatim manji detalji kao što je tajmer za spavanje, zatim podrška za OPML, automatska preuzimanja, sinkronizacija čime je omogućeno nastavak slušanja na bilo kojem podržanom uređaju, notifikacije i štošta drugo. Osnovna inačica Pocket Castsa je besplatna, ali za puni je doživljaj i sve mogućnosti potrebno plaćati pretplatu za izdanje Plus koja stoji 23 eura godišnje, a tu je još izdašnije izdanje Patron koje stoji 114,99 eura godišnje.