LG-jev televizor na rolanje stiže na tržište, cijena mu je i više nego 'paprena'

LG je bez sumnje napravio televizor zbog kojeg će cijelo susjedstvo dolaziti kod vas na filmske večeri, no zbog svoje će cijene za mnoge ostati samo neostvareni san

Matej Markovinović petak, 16. srpnja 2021. u 06:00

LG je još na CES-u 2019. godine, predstavio futuristički LG Signature OLED TV R, prvi televizor na svijetu koji ima mogućnost rolanja u svoje postolje, a sada je postao dostupan i za kupnju na tvrtkinoj stranici i to po cijeni od vrtoglavih 100.000 dolara.

Naime, kada se ovaj TV ne koristi, izgleda poput modernog noćnog ormarića, a prilikom uključivanja iz gornjeg pokrova počinje proces rolanja, kojim se izvlači cijeli OLED zaslon dijagonale 65 inča. Osim toga, tamo se nalazi i Dolby Atmos zvučni sustav, pa je tako moguće izvući TV samo na pola, pri čemu se može koristiti za prikazivanje vremenske prognoze, vijesti i ostalih informacija, ali i kao pametni zvučnik, piše The Verge.

No, iako će kupci trebati duboko posegnuti u svoj džep ako žele LG-jev rolo-televizor, kvalitetu prikaza slike tehnički su već nadmašili noviji tvrtkini modeli, koji ujedno koštaju i puno manje. Na primjer, G1 serija TV-a je ipak nešto svjetlija, no OLED R ima Dolby Vision tehnologiju, mogućnost igranja 4K videoigara u 120 Hz, automatski način rada niske latencije, četiri HDMI 2,1 priključka i još mnogo toga.

Prednarudžbe za ovaj rolo-televizor bit će otvorene u kolovozu.