Microsoft Inspire: Transformacija umjetne inteligencije ubrzat će se kroz partnerstva

Očekivano, u središtu pozornosti ovogodišnjeg Microsoft Inspirea, događaja namijenjenog partnerima diva iz Redmonda, bila je - umjetna inteligencija

Bug.hr ponedjeljak, 24. srpnja 2023. u 21:14

Prošlog tjedna Microsoft je organizirao Microsoft Inspire, svoje tradicionalno događanje za partnere. Događanje je bilo prilika da se istakne uloga koju imaju Microsoftovi partneri i skrene pozornost na nove prilike i načine za suradnju korištenjem novih proizvoda i usluga.

Bing Chat Enterprise: Microsoft je predstavio Bing Chat Enterprise, alat za razmjenu poruka s podrškom za umjetnu inteligenciju, osmišljen za rad s komercijalnom zaštitom podataka.

Cijene za Microsoft 365 Copilot: Microsoft je objavio cijene za Microsoft 365 Copilot, cjelovitu generativnu AI aplikaciju koja nudi tisuće funkcionalnosti. Bit će dostupan po cijeni od 30 dolara mjesečno po korisniku, i to za korisnike Microsoft 365 E3, E5, Business Standard i Business Premium, kada bude globalno dostupan.

Davanje ovlaštenja prodavačima i agentima za korisničku podršku pomoću AI: Microsoft dodaje više funkcionalnosti Microsoft Sales Copilotu unutar Dynamics 365 Salesa, omogućavajući prodavačima da koriste sažetke ponuda koje generira AI, kontekstualne nacrte e-mailova i pripreme se za sastanke. Odjeli za korisničku podršku imaju koristi od prilagođenih chatbotova izrađenih s Copilotom u Power Virtual Agents.

Process Mining u Power Automateu: Microsoft je objavio opću dostupnost AI značajki sljedeće generacije u Process Mining Power Automateu. Korištenjem tog alata korisnici mogu razumjeti što se događa u njihovom poslovanju, koristiti AI koji generira uvide, preporuke aplikacija i automatizacije te koristiti Power Platform za brzu izgradnju potrebnih rješenja.

Proširena dostupnost Azure OpenAI-a: Azure OpenAI Service je sada dostupan organizacijama diljem svijeta, nudeći mogućnosti kao što su izgradnja chatbotova i generiranje sadržaja uz pomoć AI-a.

Nove mogućnosti i investicije za Azure: Microsoft je investirao u povećanje razmjera i dostupnosti Azure Migrate & Modernize, te lansira Azure Innovate kako bi udovoljio rastućim zahtjevima za analitikom i korištenjem umjetne inteligencije.

Proširena strateška suradnja s Epicom: Microsoft i Epic, vodeća tvrtka za zdravstveni software, surađuju kako bi iskoristili umjetnu inteligenciju za smanjenje administrativnih zadataka za kliničare i poboljšanje skrbi o pacijentima. Korisnici Epica imaju koristi od Azure Large Instances za skaliranje njihovih EHR baza podataka.

Microsoft AI Cloud Partner Program: Pokretanje programa Microsoft AI Cloud Partner omogućuje partnerima pružanje dodatne vrijednosti korisnicima prilikom korištenja Microsoftove AI i Cloud platforme. Program nudi cjeloviti portfelj ulaganja za sve modele partnerstva.

Dodatne nadogradnje za partnere: Microsoft je objavio nadogradnje koje partnerima pružaju nove prilike za izlazak na tržište i proširenje poslovanja, kao što su ISV Success, Multiparty Private Offers i nove oznake Solutions Partner.

Microsoft je ponovno istaknuo svoju posvećenost tome da ubrza transformaciju umjetne inteligencije i time doprinese uspješnijem poslovanju korisnika, kao i da potakne rast i veću profitabilnost partnera. Sve gore navedeno su primjeri predanosti tvrtke inovacijama na području umjetne inteligencije, suradnji s partnerima te osnaživanju korisnika naprednim rješenjima temeljenima na umjetnoj inteligenciji. navedeno je u službenom priopćenju za javnost odaslanog nakon što je održan Microsoft Inspire.