Schneider Electric nudi usluge upravljanja kibersigurnosti za operativna rješenja

HUB povezanih usluga kibernetičke sigurnosti (CCSH) nudi novu uslugu kojom se umanjuje prijetnja sve češćih kibernetičkih napada u digitalnim i operativnim okruženjima

Stjepan Bilić utorak, 29. kolovoza 2023. u 14:16
📷 Schneider Electric
Schneider Electric

Schneider Electric predstavio je nove usluge upravljanja kiber-sigurnosti, tzv. MSS usluge (eng. Managed Security Services) kojima se pruža pomoć klijentima u okruženjima operativne tehnologije (OT) u zaštiti od povećanog rizika kibernetičkih napada povezanih s rastućom potražnjom za tehnologijom udaljenog pristupa i povezivanja. Prema statističkom izvješću tvrtke Statista, najviše kibernetičkih napada u 2022. godini zabilježilo se u industrijskoj proizvodnji.

📷 Statista
Statista

Zbog toga sve više vlasnika tvrtki prepoznaje potrebu za inovativnim rješenjima u području kibernetičke sigurnosti budući da nepravilnosti sustava mogu uzrokovati prekide u radu, gubitak intelektualnog vlasništva ili druga ometanja. Uslugu upravljanja sigurnosti razvio je globalni HUB povezanih usluga kibernetičke sigurnosti (CCSH) Schneider Electrica s ciljem praćenja kibernetičkih prijetnji i proaktivnog reagiranja u ime klijenata, jer primijećeno je kako tek nekolicina tvrtki, posebice u OT okruženju, imaju interne odjele i stručnjake iz područja kibernetičke sigurnosti.

„Tom uslugom želimo pomoći našim klijentima u državi i šire u implementaciji vodećih praksi iz područja kibernetičke sigurnosti, proaktivnom sprječavanju rizika i usklađivanju s regulatornim zahtjevima što njima omogućuje da se posvete temeljnim aktivnostima svog poslovanja“, istaknuo je Marko Gulan, CyberSecurity konzultant iz zagrebačkog ureda, zadužen za SEE cluster.

MSS Dashboard 📷 Schneider Electric
MSS Dashboard Schneider Electric

Schneider Electric je jedan od rijetkih globalnih pružatelja MSS usluga koji integrira praćenje sigurnosti i podršku za uklanjanje sigurnosnih prijetnji. MSS rješenja nadziru poznate rizike i štite mreže, sustave i podatke u IT, OT i cloud okruženjima - pri čemu svako od njih ima specifične protokole i vektore napada. Također, ta nova usluga može pomoći korisnicima u smanjenju rizika od novih prijetnji i sofisticiranih napada s kojima se suočavaju u tim jedinstvenim tehničkim i operativnim okruženjima. Kao rješenje neovisno o dobavljaču, MSS se integrira u postojeću IT/OT infrastrukturu organizacije, prilagođava se njihovom proračunu i stupnju zrelosti. Podržan naprednim mogućnostima strojnog učenja i analizom trendova, MSS neprestano optimizira procese i bavi se prijetnjama u stvarnom vremenu. Usluge uključuju 24/7/365 podršku putem Schneider Electricovog CCSH tima, s globalnim timom inženjera i neprekidno dostupne podrške.

Više o uslugama upravljanja sigurnosti možete saznati na službenim stranicama tvrtke.