MongoDB istražuje sigurnosni incident vezan uz korisničke račune

S obzirom da MongoDB pomaže upravljati bazama podataka za više od 46.000 tvrtki, uključujući Adobe, eBay, Verizon i dr., jasna je njihova zabrinutost po pitanju potencijalnog curenja podataka

Tomislav Stanković utorak, 19. prosinca 2023. u 06:00

MongoDB je u obavijesti naveo da su sumnjivu aktivnost prvi put otkrili prije tjedan dana i da je "neovlašteni pristup trajao neko vrijeme prije otkrića".

Sigurnosni incident uključuje neovlašteni pristup određenim MongoDB sustavima, što uključuje otkrivanje metapodataka korisničkih računa i kontakt podataka kao što su imena kupaca, telefonski brojevi i adrese e-pošte.

S obzirom da njihova ponuda uključuje i MongoDB bazu podataka otvorenog koda s vlastitim hostingom i ponudu Atlas baze podataka kao usluge u objavljenom ažuriranju navode da ne vjeruju da su hakeri pristupili podacima o klijentima pohranjenim u MongoDB Atlasu.

Ipak, još nije poznato koliko dugo su hakeri imali pristup MongoDB sustavima. Također, MongoDB ne želi objaviti koliko bi korisnika moglo biti pogođeno kompromitacijom njihovih korporativnih sustava, prenosi TechCrunch.