Amazon CodeWhisperer optimiziran za MongoDB

Na Amazonov alat za generiranje koda kojeg pokreće umjetna inteligencija, CodeWhisperer, stižu nadogradnje specifične za MongoDB

Tomislav Stanković srijeda, 8. studenog 2023. u 07:02
📷 Image: Rubaitul Azad, Unsplash
Image: Rubaitul Azad, Unsplash

Ovom nadogradnjom Amazon developerima pruža poboljšane prijedloge za razvoj aplikacija temeljenih na MongoDB-u. Preporuke koda povezane s MongoDB-om omogućit će brži razvoj prototipa, navedeno je u objavi za medije.

Ove optimizacije su dostupne za pet najčešćih programskih jezika koji se koriste za izradu s MongoDB-om, uključujući C#, Go, Java, JavaScript i Python uz ugrađeno sigurnosno skeniranje i referentni alat za praćenje koji pruža informacije o podrijetlu prijedloga koda.

“Bez obzira na to koju aplikaciju programer izrađuje, sada mogu dobiti generativne prijedloge koda pokretane umjetnom inteligencijom koji se pridržavaju najboljih praksi MongoDB-a,” rekao je Deepak Singh, potpredsjednik za razvojno iskustvo sljedeće generacije u AWS-u, za TechCrunch.

Na ovaj način mlađi developeri mogu steći samopouzdanje znajući da prijedlozi s Amazon CodeWhisperera predstavljaju najbolju praksu i sintaksu MongoDB-a, dok stariji developeri mogu poboljšati svoje performanse i uštedjeti vrijeme, oslobađajući se tako šablonskog i svakodnevnog koda kako bi se usredotočili na ono što je bitno.