Uplift donosi besplatne online edukacije o davanju feedbacka, upravljanju vremenom, motiviranju tima

Sadržaj nastao u suradnji s Algebrom dostupan je na uplift.hr, stranici namijenjenoj mikro, malim i srednjim poduzetnicima, ali i svima onima koji se žele razvijati u poslovnom smislu

PROMO utorak, 28. ožujka 2023. u 06:00

Analizom poslovanja mikro, malih i srednjih poduzeća, koju je za projekt Uplift proveo Ekonomski institut, Zagreb, pokazalo se da je u razdoblju od 2019. do 2021., usprkos krizi, broj privatnih mikro, malih i srednjih poduzeća iskazivao trend rasta. Povećavali su se i ukupna imovina privatnog MMS sektora, broj zaposlenika, masa isplaćenih neto plaća, ukupni prihodi i rashodi poduzetnika, objedinjena neto dobit poduzetnika te izvoz. Smanjen je gubitak onih poduzetnika koji su ostvarili gubitke, a ujedno je povećan dobitak onih poduzetnika koji su ostvarili dobitke. Sve su to podaci koji govore o snazi i važnosti mikro, malih i srednjih poduzetnika na opću gospodarsku sliku Hrvatske, a koji ujedno i potvrđuju da je ulaganje u znanje i edukacija tog sektora neizbježna, ako želimo imati svijetlu ekonomsku budućnost.

Na tim je postavkama 2021. nastao Mastercardov projekt Uplift, koji na jednom mjestu okuplja vijesti, informacije i edukativan sadržaj namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima, kako bi olakšao rast i razvoj njihova poslovanja. U sklopu projekta osmišljen je i jedinstveni edukativni program – Uplift akademija. Riječ je o programu koji je usmjeren na sektor turizma, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti, koji za cilj ima stvaranje snažnijih poduzetnika konkurentnih za poslovanje u digitalno doba, a provodi ga Algebra. Uplift akademija jedina je edukacija takve vrste u Hrvatskoj koja svoj program temelji na modernom pristupu, uzimajući u obzir aktualne tržišne trendove, ali i specifičnosti turističkog sektora.

Druga sezona Uplift akademije još uvijek traje i pohađa je 32 mikro, malih i srednjih poduzetnika iz cijele Hrvatske, što u zbroju s polaznicima prve generacije čini ukupno 72 poduzetnika koji su prošli kroz taj edukativni program.

No, kako je cilj projekta Uplift osnaživanje cjelokupnog segmenta mikro, malih i srednjih poduzetnika, koji čini kostur hrvatskog gospodarstva, tako je osmišljen i dodatni edukativni projekt u sklopu Uplifta. E-learning je program koji u suradnji s Algebrom na www.uplift.hr/e-learning/ donosi najbolje edukacije u vidu različitih tečajeva, kao i savjeta relevantnih stručnjaka. Osim što je sadržajno primjenjiva za sve poduzetnike, online edukacija prilagođena je i onima koji nisu poduzetnici, jer nudi teme primjenjive za svakodnevni život. E-learning obuhvaća deset tema, a to su: Osnove upravljanja vremenom, Kako se suočiti sa stresom i burnoutom, Informacijske sigurnosti, Kako zaštititi svoje podatke, Vodič za pregovaranje i uvjeravanje, Učinkovit način davanja povratnih informacija, Kako učinkovito raditi s različitim komunikacijskim stilovima, Osnove prodaje, Motiviranje tima i Osnove rješavanja problema.

Uz to, projekt Uplift u sklopu potprojekta e-mentoriranje, omogućuje svim poduzetnicima da i postavljaju konkretna pitanja vezana za njihovo poslovanje osam stručnjaka koji pokrivaju područja od marketinga do financija i održivosti. Na uplift.hr dostupan je popis svih stručnjaka kojima se može poslati e-mail, direktno na mentoricu ili mentora za koju, ili kojeg, pojedinac procijeni da ima najviše iskustva u njemu interesantnom području. Pitanje može biti vrlo detaljno i konkretno, odnosno specifično upravo za vaše poslovanje, a odgovor na njega stiže u roku od sedam dana.

Sve informacije i detalje možete pronaći na uplift.hr, gdje vas, između ostalog, čekaju i brojni intervju, tematski članci i edukativni specijali usmjereni na sve koji se žele razvijati u poslovnom smislu.

Bug 365 travanj 2023.