Pobjednik Idea Knockouta 2023 je startup za preventivnu biomedicinu budućnosti, Ani Biome

Proglašeni su pobjednici jubilarnog desetog izdanja Idea Knockouta, najvećeg i najdugovječnijeg regionalnog natjecanja startup ideja. Pobjednici putuju na CES u Las Vegas početkom 2024.

Sandro Vrbanus četvrtak, 5. listopada 2023. u 16:28

Danas je u Business Showroomu Hrvatskog Telekoma održano deseto jubilarno natjecanje poslovnih ideja u organizaciji Buga i partnera, Idea Knockout 2023. Okupljenima i stručnom žiriju predstavilo se dvanaest timova sa svojim poslovnim idejama, uređajima i prototipovima, za koje smatraju da bi bili najbolji predstavnici hrvatske tech scene na najvećem svjetskom tehnološkom showu, CES-u u Las Vegasu.

Ideje i prezentacije ocjenjivao je i predstavnike startupova propitivao žiri u sastavu: Tanja Ivančić (Večernji list), Ema Huskić (Mastercard), Sunčana Turk (Hrvatski Telekom), Relja Marković (Addiko bank), Ivan Bešlić i Josip Stuhli (Sofascore), Hrvoje Balen (Algebra), Matija Hrestak (LAQO), Davor Simičić (Varionica), Dragan Petric (Bug), Bojan Mušćet (predsjednik žirija, Hrvatski Telekom) i Matija Matijevac (nadzor regularnosti rada žirija, Zuluhood).

Nakon što je svaki od timova dobio 5 minuta za svoj pitch, pa potom još toliko vremena za odgovore na pitanja žirija, svi su ocijenjeni po strogim kriterijima. Kao i obično, žiri je svoje ocjene davao prema unaprijed zadanim kriterijima (osobni dojam, inovativnost, održivost, potencijal, komunikativnost prezentera), a najveći zbroj bodova doveo je i do sljedećih nagrađenih timova:

Prvo mjesto

Tradicionalno najvažniju nagradu Idea Knockouta, put u Las Vegas i izlagački štand na CES-u 2024 za dva predstavnika tima (uključen trošak aviokarte, hotelskog smještaja u Las Vegasu i izlagačkog štanda na Eureka Parku u sklopu CES-a 2024), osvaja

ANI BIOME

Ani Biome je age-tech koncept koji predstavlja preventivnu biomedicinu budućnosti temeljenu na dizajniranju zdravlja probavnog mikrobioma. U sinergiji najnovijih znanstvenih istraživanja, machine learning modela i organskih fermentiranih mikronapitaka razvijamo personalizirani AI sistem za instalaciju epigenetskih promjena, kojom produljujemo zdravu dugovječnost naših korisnika kroz podršku u instalaciji rituala za smanjenje upalnih procesa.

Drugo mjesto: SMART GARDEN SYSTEMS - EDUGARDEN

Smart Garden Systems je novi start-up čija je vizija približiti i pružiti svim ljudima mogućnost jednostavnog uzgoja biljaka u svojim stanovima, uredima kao i svim ostalim dosad “nemogućim” mjestima, upravo onako kako i pristoji 21. stoljeću.

Treće mjesto: DOTYOURSPOT - HOSPITALITY MANAGEMENT SYSTEM

All-in-one usluga Hospitality Management System (HMS) pruža potpuno rješenje za sve potrebe ugostiteljstva, od rezervacije stola i naručivanja hrane do upravljanja osobljem, inventarom i potrošnjom alkohola. Prikupljanjem velikih setova podataka kroz naše sustave Pourera, IMS-a, RMS-a i QR Menu-a (Order & Pay) Hospitality Management System vrši analizu raznih aspekata poslovanja temeljem kojih stvara izvještaje i predviđanja za optimalno poslovanje. Proizvodi DotYourSpota E- pourer i Inventory Management System izrađeni su u suradnji s Yellow Apple d.d.

Drugo i trećeplasirane ekipe osvajaju predstavljanje pred publikom na Bug Future Showu 2024 koji će se održati početkom veljače Zagrebu.

Idea Knockout 2023 održan je uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori su Addiko Bank, Algebra, BIRD Inkubator, HONOR, LAQO by Croatia Osiguranje, Mastercard, Sofascore Span. Pivo za sve sudionike osigurala je Varionica, a burgere Submarine.