Megatrend poslovna rješenja organiziraju Python edukaciju

Najavljujemo radionicu koja uključuje osnove programiranja u programskom jeziku Python uz stručnog instruktora Domagoja Marića iz Megatrend poslovnih rješenja

Megatrend poslovna rješenja petak, 12. ožujka 2021. u 10:00

Prema TIOBE indeksu, koji prati popularnost programskih jezika, Python je po četvrti put u povijesti proglašen programskim jezikom 2020. godine (ima najveći rast među svim jezicima). U studenome 2020. već je dotaknuo drugo mjesto na top ljestvici (gdje je inače programski jezik Java), a očekuje se da će uskoro ostati na tom mjestu i na duže vrijeme.

Očigledno je kako Python zadnjih godina sve više i brže dobiva na važnosti, kako u specifičnim područjima primjene, poput podatkovne znanosti i umjetne inteligencije, razvoja web aplikacija i web scraping skripti, tako i kao programski jezik opće namjene, zaradivši time mjesto među trenutno najtraženijim programerskim i informatičkim vještinama.

Stoga tvrtka Megatrend poslovna rješenja predstavlja novu interaktivnu edukaciju osnova programiranja pomoću Pythona, u kojoj sudionici mogu naučiti sve od osnovnih tipova podataka i ključnih riječi, do naprednih procesa manipulacije podacima, uključujući primjenu raznih korisnih Python paketa u standardnoj distribuciji (integrirana biblioteka alata) te nekih popularnijih vanjskih paketa, poput sve popularnijeg pandas modula. Edukaciju drži voditelj Megatrendovog odjela umjetne inteligencije i znanosti o podacima Domagoj Marić, stručnjak za izradu Python skripti i aplikacija.

Radionica će se održati u više termina - srijedom u 14 sati.

  • 17. ožujka 2021. - 14,00 h
  • 24. ožujka 2021. - 14,00 h
  • 31. ožujka 2021. - 14,00 h
  • 7. travnja 2021. - 14,00 h
  • 14. travnja 2021. - 14,00 h

Registrirati se možete putem ovog linka.
 

Dodatne informacije o Python edukaciji

  • izvođenje: 5 x 2 sata, online preko Zooma (uz poboljšanje epidemiološke situacije razmotrit će se prijelaz na fizičko održavanje edukacije)
  • cijena: 800 kn (za studente 160 kn, popust od -80%)
  • preduvjeti: poznavanje osnova rada na računalu, računalo i pristup Internetu za praćenje edukacije
  • instruktor: Domagoj Marić, voditelj odjela umjetne inteligencije i znanosti o podacima
     

Što sve uključuje cijena edukacije?

Gore navedena cijena uključuje sudjelovanje na 10 sati interaktivne radionice, a sve snimke radionice bit će dostupne i nakon održavanja. Sudionici će dobiti sve potrebne materijale za pohađanje radionice (prezentacije, programski kod, edukativni resursi). Edukacija će uključivati dnevne programske zadatke i završnu provjeru znanja, a sudionici će u dogovoru s instruktorom programirati vlastito programsko rješenje kao završni rad. Po uspješnom završetku edukacije očekuje vas certifikat.
 

Sadržaj edukacije

0. Uvod u Python, instalacija
1. Tipovi podataka i ključne riječi
2. if blok, petlje, list comprehensions
3. Funkcije
4. Rad s datotekama - čitanje i pisanje
5. Errori i iznimke, upravljanje iznimkama
6. Klase, objektno orijentirano programiranje
7. Pregled modula u standardnoj kolekciji
8. Pregled popularnih eksternih modula; pandas
9. PEP 8: Python Style Guide
10. Polaganje provjere znanja
11. Programiranje završnog zadatka

Registrirati se možete putem ovog linka.