Sharkoon Light² S - cjenovno pristupačan gamerski miš

Sharkoon Light² S, najnoviji je gamerski miš iz Sharkoonove ponude – lagan je i cjenovno pristupačan, ima RGB osvjetljenje te je jednako prikladan i za ljevake i dešnjake

Stjepan Bilić subota, 5. prosinca 2020. u 10:05

Sharkoon je unutar svoje Light² serije gamerskih miševa predstavio novi model - Light² S. Riječ je o do sada najpovoljnijem mišu iz navedene serije. Shodno tomu i specifikacije su mu nešto „lakše“ u odnosu na modele Light² 100 i Light² 200.

Light² S lagan je, masa mu je svega 78 grama što se može zahvaliti dizajnu kućišta s „rupama“ nalik pčelinjem saću. Zahvaljujući tome proizvođač se uspio riješiti dijela tereta i istovremeno zadržati čvrstoću kućišta. Kućište je ergonomskog dizajna i jednako je pogodno i za ljevake i dešnjake. Uz njegov gornji rub proteže se RGB osvjetljenje, a budući je izvedeno pomoću tanke linije, osvjetljenje je prilično diskretno.

Sharkoonov Light² S opremljen je s optičkim senzorom PixArt PAW3327 razlučivosti 6.200 DPI. Ispod kotačića za skrolanje nalazi se tipka pomoću koje je moguće odabrati željenu razlučivost. Light² S podržava ih pet – 600, 1.800, 3.000, 4.200 i 6.200 DPI. Miš se odlikuje još i maksimalnom akceleracijom od 30 g te brzinom od 220 IPS.

Miš ima i osam programbilnih tipki kojima je pomoću softvera moguće dodijeliti različite uloge. Proizvođač navodi kako glavne tipke miša (lijeva i desna) imaju izdržljive OMRON prekidače te zbog toga mogu bez problema izdržati minimalno 10 milijuna klikova. Kao i ostatak serije tako i Light² S ima vlastitu memoriju (16 kb) u koju je moguće spremiti do pet različitih profila tj. do pet različitih konfiguracija miša, jednu za gaming, drugu za posao... Koji će profil biti aktivan korisnik odabire pomoću softvera.

Sharkoon Light² S sa računalom se spaja preko USB kabela dužine 180 centimetara. Radi veće izdržljivosti kabel je presvučen tkaninom dok je radi bolje konekcije USB konektor pozlaćen. Dimenzije miša su 126 x 66 x 40 milimetara, a masa mu je 78 grama. Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača.

Preporučena cijena za Light² S je 24,99 eura. Za zahtjevnije gamere Sharkoon u ponudi ima i miš Light² 200 White Edition kojeg odlikuje veća razlučivost (16.000 DPI) i veća cijena – 49,99 eura.