Marketinška agencija iz Floride tužila Muskov X

Marketinška agencija iz Floride kaže da im je Muskov X Corp. prouzročio veliki gubitak prihoda, a sve zbog korištenja zaštitnog znaka koji sadrži slovo 'X'

Matej Markovinović utorak, 3. listopada 2023. u 19:01
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

X Social Media LLC, marketinška agencija sa sjedištem u Floridi, tužila je X Corp, bivši Twitter, zbog kršenja zaštitnog znaka koji sadrži slovo „X“.

Naime, tvrtka iz Floride tvrdi da je Muskov X Corp. izazvao veliku zabunu kod potrošača te da su od rebrendiranja Twittera pretrpjeli veliki gubitak prihoda, iako svoj registrirani zaštitni znak „X Social Media“ koriste kontinuirano od 2016. godine.

„U kratkom vremenu, X Corp je iskoristio svoj utjecaj na društvenim mrežama, marketinške resurse i sveukupnu nacionalnu ozloglašenost kako bi dominirao percepcijom potrošača o svojoj oznaci 'X'“, stoji u tužbi koja je predana saveznom sudu u Floridi.

X Social Media traži od suda da Muskovoj tvrtki zabrani korištenje slova „X“ u nazivu te zahtijevaju trenutno neodređenu količinu novčane odštete. Kako prenosi Reuters, niti jedna strana nije htjela dati svoj komentar o ovome sporu.