Garmin proširuje ponudu pametnih satova s robusnom Fenix 7 Pro serijom

Garminova nova Fenix 7 Pro serija pametnih satova, dolazi s poboljšanim značajkama za mapiranje te dugotrajnom baterijom koja bi trebala zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike

Matej Markovinović subota, 3. lipnja 2023. u 08:20
Fenix 7 Pro.  📷 Foto: Garmin
Fenix 7 Pro. Foto: Garmin

Uz osvježenu Epix Pro seriju o kojoj više možete pročitati u našem tekstu ovdje, Garmin je predstavio i novu Fenix 7 Pro seriju pametnih satova s GPS-om te baterijom na solarno punjene s autonomijom do 37 dana, odnosno do 139 sati u ekspedicijskom načinu rada.

Svi satovi iz Garminove Fenix 7 Pro serije imaju ugrađenu LED svjetiljku s različitim funkcijama, novu generaciju MIP zaslona osjetljivog na dodir s poboljšanom čitljivosti, a budući da dolaze u 42, 47 i 51-milimetarskim inačicama, mogu se prilagoditi manjim, ali i većim zapešćima. Svaki model ima kućište od polimera ojačanog vlaknima s čeličnim okvirom i stražnjim poklopcem, tipke za upravljanje, a testirani su i prema američkim vojnim standardima za otpornost na toplinu, udarce i vodu.

Ovi Garminovi satovi imaju senzore za praćenje otkucaja srca, kisika u krvi, stresa, energije i sna, pa tako mogu pružiti korisnicima 24-satne uvide u njihovo zdravlje. Za sportaše su tu i mnogobrojne učitane sportske aktivnosti, uključujući i one ekstremnije, poput planinarenja i brdskog biciklizma, uz koje se, među ostalom, mogu koristiti PacePro i ClimbPro značajke u stvarnom vremenu.

Iz Garmina posebice ističu značajke za navigaciju, navodeći da su Fenix 7 Pro modeli opremljeni SatIQ tehnologijom, višepojasnim prijemom signala, i višestrukim GNSS-om za precizno pozicioniranje čak i u izazovnim okruženjima. Korisnici, također, mogu koristiti različite vrste karata, uključujući TopoActive, Outdoor Maps+ te SkiView za skijaše i CourseView za golfere.

Preporučene maloprodajne cijene za satove iz Fenix 7 Pro serije, započinju od 849,99 eura. Više o njima možete pročitati na Garminovoj službenoj stranici.