Netflix započeo s testiranjem igranja videoigara unutar aplikacije

'Vidimo igre kao još jednu novu kategoriju sadržaja, a ovo je slično našem proširenju na snimanje originalnih filmova, animacija, serija i drugih sadržaja', priopćili su iz Netflixa prošlog mjeseca

Matej Markovinović petak, 27. kolovoza 2021. u 11:05

Popularni streaming servis Netflix uistinu se želi okušati u profitabilnom tržištu videoigara, pa su tako u srpnju zaposlili Mikea Verdua koji je dugo vremena proveo na vodećoj poziciji u EA i Oculusu, a nedugo nakon toga službeno su i potvrdili da će svojim pretplatnicima nuditi videoigre.

„Igre će biti uključene u postojeću pretplatu bez dodatnih troškova. U početku ćemo se prvenstveno usredotočiti na igre za mobilne uređaje“, rekli su tada iz Netflixa te su istaknuli da je ovo idealno vrijeme za saznati cijene li njihovi pretplatnici videoigre.

No, tvrtka je sada odlučila napraviti novi korak, pa su tako omogućili pretplatnicima u Poljskoj da igraju dvije videoigre Stranger Things unutar Netflixove aplikacije na Androidu.

„Od danas pretplatnici u Poljskoj mogu isprobati Netflixovo mobilno igranje na Androidu s dvije igre, Stranger Things: 1984 i Stranger Things 3. U samim smo počecima i moramo puno toga napraviti u mjesecima koji su pred nama, ali ovo je prvi korak“, objavio je Netflix na Twitteru.

Sa sličnom se objavom oglasio i Netflixov poljski tim, no dodali su i nekoliko snimki zaslona koje pokazuju kako tvrtkin novitet izgleda. Naime, čini se da će se dostupne videoigre pojaviti na početnom zaslonu zajedno s ostalim sadržajem, no svejedno će se morati preuzeti s Googleove Trgovine Play.

Foto: Twitter/Netflix Polska
Foto: Twitter/Netflix Polska

Međutim, Netflixov je glasnogovornik objasnio za The Verge da će se videoigre moći pokrenuti samo unutar Netflixove aplikacije, iako su one spremljene na uređaj korisnika. Trenutno nije poznato kada će pretplatnici iz drugih zemalja moći testirati tvrtkin novitet o kojem se pričalo već mjesecima.

Podsjećamo da ovo nije prvi put da se Netflix okušao u igraćim pothvatima, pa su tako izbacili nekoliko interaktivnih filmova - Black Mirror: Bandersnatch, Minecraft: Story Mode i Carmen Sandiego: To Steal or Not to Steal. Valja istaknuti i da su surađivali s igraćim studijom Telltale, prije nego što se on raspao.