Održano je prvo live finale MIOC gaming turnira

Gaming scena u Hrvatskoj je očigledno i dalje u linearnom rastu. Nakon što smo dvije godine sve lokalne gaming turnire pratili preko raznih streaming servisa, ukidanje gotovo svih mjera pokazalo je da je ova scena željna evenata, pa čak i onih koji se do sad još nisu dogodili

Bug.hr srijeda, 11. svibnja 2022. u 10:38

Osim što je XV. Gimnazija u Zagrebu jedna od najpoželjnijih srednjoškolskih obrazovnih ustanova, osim što su učenici XV. Gimnazije u Zagrebu državni prvaci svakog predmeta na čijem se natjecanju pojave, sad su dokazali i da su žestoki gejmeri. Prvotna ideja o gaming turniru za učenike MIOC-a pokrenuli su njeni učenici još prošle godine, kad je cijeli turnir održan online. Tako je započelo i ove godine te se više od stotinu učenika dva i pol mjeseca borilo za prva mjesta u igrama poput Counter Strike: Global Offensive, Rocket League, League of Legends i Super Smash Bros Ultimate. No, za veliko finale odlučili su napraviti korak više.

Uz pomoć domaćih tvrtki poput Tomsoft-a i HGSPOT-a, Teo Ivančević (4.g), Ivan Zelenika (2.a), Nika Novosel (3.a) i Sven Bobić (3.f) organizirali su veliko finale MIOC Gaming turnira u prostorijama škole, gdje su se finalisti natjecanja borili za titulu prvaka MIOC-a u Rocket League-u i CS:GO. Osim prestiža koje donosi naziv „Prvak MIOC-a“, organizatori turnira su uz pomoć Tomsoft-a organizirali nagrade za prvake: gaming miševe i kontrolere, ali i utješne nagrade za drugoplasirane, kao i ulaznice za karting arenu za sve sudionike turnira. Cijelo finale pokretala su renomirana HGPC računala koje je za potrebe finala, zajedno s 27-inčnim AOC monitorima poslao HGSPOT, čime su i jedni i drugi pokazali razinu podrške koju imaju prema hrvatskoj gaming sceni.

Na kraju su prve nagrade odnijeli 3.g u Rocket Leagueu i 3.a u CS:GO, nakon uzbudljivog cjelodnevnog događaja, za koje se organizatori nadaju da će uskoro prerasti u veliko srednjoškolsko natjecanje na razini cijele Hrvatske, a uz ovakvu razinu organizacije i ljubavi prema gamingu, taj san nije daleko od jave.