Službeno otkriven dizajn Xiaomi 14 Ultre

Xiaomi 14 Ultra bit će predstavljen 22. veljače u Kini, a na globalnu pozornicu stići će tri dana nakon toga na MWC-u

Matej Markovinović ponedjeljak, 19. veljače 2024. u 18:09
Xiaomi 14 Ultra.  📷 Foto: Xiaomi
Xiaomi 14 Ultra. Foto: Xiaomi

Xiaomi održava veliko globalno predstavljanje novih mobitela na MWC-u 25 veljače. Prema službenim najavama, kineski proizvođač predstavit će Xiaomi 14 koji je u Kini izašao još prošle godine te Xiaomi 14 Ultra, njihov najnapredniji mobitel do sada.

Iako se o Ultri dosta govorilo od početka godine, dizajn mobitela nije bio službeno poznat sve do sada kada ga je izvršni direktor Xiaomija, Lei Jun, otkrio na X-u.

Nedugo nakon objave Lei Juna, na Weibou, kineskoj verziji X-a, izašli su posteri koji navode da će se predstavljanje Ultre za kinesko tržište održati tri dana prije, odnosno 22. veljače. Trenutno nije poznato hoće li se globalna inačica razlikovati od one rezervirane samo za Kinu.

Podsjetimo, Xiaomi 14 Ultra trebala bi imati 6,73-inčni QHD+ AMOLED LTPO zaslon od 120 Hz, Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 s HyperOS-om temeljenim na Androidu 14 te bateriju od 5.300 mAh s podrškom za 90-vatno brzo punjenje.

Novost je i nadograđeni sustav kamera s četiri senzora od 50 MP, od kojih će glavni biti 1-inčni Sonyjev LYT-900 s varijabilnim otvorom blende. Iako je i prethodna Ultra imala sustav s četiri 50-megapikselna senzora, kod nadolazeće Ultre bi svaki od njih trebao biti poboljšan zahvaljujući novoj optici Leice.