Video poruke od sada u WhatsAppu

Osim slanja glasovnih poruka, korisnici će od sada dobiti novu mogućnost multimedijske komunikacije. Izravno unutar sučelja WhatsAppa bit će moguće snimiti i poslati kratku video poruku

Sandro Vrbanus petak, 28. srpnja 2023. u 22:29

Sigurno ste primijetili kako je nekima, pogotovo mlađim korisnicima, prirodnije pomoću aplikacija za dopisivanje slati glasovne poruke, nego ih tipkati ili pak nazvati osobu s kojom žele komunicirati. Takvi će korisnici od sada na raspolaganju imati još jednu dodatnu mogućnost – WhatsApp, naime, uvodi mogućnost slanja video poruka. Doduše, niti do sada vas ništa nije sprječavalo snimiti kratki video pa ga poslati svojem kontaktu, no ubuduće će ta mogućnost biti integrirana izravno u sučelje aplikacije.

Snimke do minute

Ista tipka, koja je do sada služila za snimanje glasovnih poruka dugim pritiskom, na kratki će pritisak reagirati prebacivanjem u način rada za video poruke. Odatle će vas samo jedan dodir po ekranu dijeliti od snimanja videa, koji će po snimanju odmah biti moguće poslati kontaktu u WhatsAppu.

Vremensko ograničenje za video poruke snimljene na ovaj način je 60 sekundi. Jednom kada ih primatelj dobije, snimke će mu se unutar razgovora automatski pokrenuti bez zvuka. Zvuk će se moći uključiti dodirom na poruku. Kao i ostala komunikacija unutar WhatsAppa, i ovi sadržaji bit će zaštićeni end-to-end enkripcijom.

Iz Mete poručuju da su već počeli s javnom distribucijom nadogradnje WhatsAppa s ovim dodatkom, a da će svi korisnici diljem svijeta ažuriranje dobiti u narednim tjednima.