Ažurirana OneNote aplikacija za Android

Aplikacija za bilješke dobila je novo osvježenje ažuriranjem sedam značajki koje bi trebale omogućiti još jednostavnije korištenje ove popularne aplikacije

Tomislav Stanković subota, 19. kolovoza 2023. u 11:16
📷 Image: Ed Hardie, Unsplash
Image: Ed Hardie, Unsplash

"Uzbuđeni smo zbog budućnosti OneNotea i veselimo se čuti vaše povratne informacije kako bismo OneNote učinili najboljim mjestom za vaše bilješke.", objavljeno je u blogu gdje iz Microsofta navode kako bi htjeli čuti i mišljenje korisnika što je moguće učiniti putem njihove Tech Community zajednice ili putem društvenih mreža.

Ažuriranje se većinom tiče poboljšanja već postojećih značajki OneNotea, a neke od njih su opisane u nastavku.

Naredbena će traka, kada su u pitanju sve naredbe tekstualnog načina rada, biti dostupna u trenutku kada se počne upisivati nova bilješka. To znači da će naredbe dinamički biti stavljene u prvi plan prema obrascu upotrebe kako bi se u određenom trenutku prikazalo samo ono što je bitno.

Kada je u pitanju prebacivanje između različitih formata bilješki (tekst, slike, glas, rukopis, URL-ovi, tablice,...) pomoću '+' ikone će biti pojednostavljen pristup za brzo snimanje i prebacivanje između navedenih formata.

Za dijeljenje bilješki u stvarnom vremenu biti će dovoljno kliknuti na izbornik s tri točke u gornjem desnom kutu za pristup radnjama na razini bilješke. Tada je moguće primijeniti stil stranice, arhivirati bilješku u drugu bilježnicu, dodati bilješku na početni zaslon, izbrisati ili podijeliti bilješku u stvarnom vremenu.

Za umetanje tablice, za vrijeme pisanja bilješke, dovoljno je kliknuti na ikonu tablice unutar kontekstualne naredbene trake. Prema zadanim će postavkama biti umetnuta tablica 3X3, ali je moguće dodavati ili brisati retke/stupce prema potrebama.

Kako bi bilješke najbolje odražavale stil i osobnost korisnika omogućeno je ažuriranje boje i stila kako fonta za odabrani tekst tako i cijele stranice.