LG najavio svoj prvi 'pravi' igraći laptop

Južnokorejska tvrtka u ponudi ima dva laptopa s osrednjim Nvidia GTX 1650 GPU-om, pa su se odlučili na izbacivanje svog 'prvog pravog igraćeg laptopa'

Matej Markovinović utorak, 21. prosinca 2021. u 13:03

Zbog nedostatka „pravog“ igraćeg prijenosnika u svojoj ponudi, tvrtka je najavila UltraGear 17G90Q ili kako kažu – „svoj prvi igraći laptop“.

Riječ je, naime, o 17-inčnom laptopu koji se može pohvaliti Intelovim Tiger Lake H CPU-om i Nvidia GeForce RTX 3080 Max-Q GPU-om uparenim s do 32 GB RAM-a i 1 TB interne memorije. Glavni su mu aduti i 1080p IPS zaslon od 300 Hz, baterija od 93 Wh, RGB tipkovnica, senzor otiska prsta i aluminijsko kućište u sivo-ljubičastoj boji.

Osim toga, korisnicima pruža dva USB-C i dva USB-A priključka, 3,5-milimetarski priključak za slušalice, HDMI i Ethernet utore te utor za microSD karticu. Prema pisanju The Vergea, LG-jev se prijenosnik puni preko namjenskog DC ulaza.

Foto: LG
Foto: LG

Cijena trenutno nije poznata, no iz LG-ja navode da će objaviti više detalja na nadolazećem CES-u te da će laptop prvo stići na američko i južnokorejsko tržište početkom sljedeće godine.