Asus na CES-u razveselio igrače i predstavio nove serije laptopa

Asus je na CES-u predstavio osvježenu seriju laptopa ROG Zephyrus, ROG Strix i TUF Gaming, a predstavili su i nove igraće mobitele ROG Phone 8

Matej Markovinović srijeda, 10. siječnja 2024. u 06:55

Ovogodišnji CES ponovno je bio mjesto gdje je Asus odlučio uvelike proširiti svoj portfelj proizvoda, ovoga se puta fokusirajući više na igrače. Tvrtka je tako osvježila seriju laptopa ROG Zephyrus, ROG Strix i TUF Gaming, ne bi li igračima pružili važna poboljšanja u performansama što će se posebice osjetiti pri igranju video igara.

CES su vješto iskoristili da predstave i novu seriju igraćih mobitela, ROG Phone 8, o kojoj će te moći saznati više u našoj rubrici Predstavljanja. U nastavku donosimo sažetak svih noviteta koje je Asus predstavio na prvi dan CES-a.

ROG Zephyrus

Zvijezda Asusovih noviteta na CES-u svakako su novi laptopi iz serije ROG Zephyrus, koja je inače poznata po svojoj tankoj i laganoj konstrukciji. Taj recept slijede i novi Zephyrus G14 i G16 koji stižu s redizajniranim aluminijskim kućištem debljine 15 milimetara i atraktivnim dizajnom.

Model G16 GU605 može se pohvaliti 16-inčnim OLED zaslonom te Intelovim procesorom Core Ultra 9 185H, Nvidijinom grafičkom GeForce RTX 4090 i težinom od 1,85 kilograma. S druge strane, Zephyrus G14 ima nešto manji OLED zaslon, lakši je za 350 grama te sadrži AMD-ov procesor iz serije Ryzen 8000. Oba modela imaju napredni sustav hlađenja.

ROG Strix

Asus je na CES-u prikazao i osvježenu seriju laptopa za zahtjevne igrače, ROG Strix. Novi modeli stižu na tržište s najnovijom generacijom Intelovih Core procesora, a najveći od njih, Strix SCAR 18, sada dolazi s ROG Nebula HDR zaslonom. Riječ je, naime, o Mini LED zaslonu s preko 2.000 zona zatamnjenja i deklariranom svjetlinom od 1.100 nita.

Strix SCAR i Strix G modeli mogu biti opremljeni Intelovim Core i9 14900HX procesorom uparenim s Nvidijinom grafičkom GeForce RTX 4090.

TUF Gaming

Za igrače kojima najjače specifikacije nisu od velike važnosti, tu je i osvježena serija TUF Gaming. Model TUF Gaming A16 temelji se na AMD-ovim Ryzen procesorima, dok model F16 dolazi s Intelovim Core procesorima. Oba modela nude izdržljiva kućišta i poboljšane performanse u odnosu na prethodne modele.

ROG Phone 8

Uz nove igraće laptope, Asus je predstavio i novu igraću seriju mobitela koju čine dva modela – ROG Phone 8 i ROG Phone 8 Pro. U usporedbi s prethodnicima, ovi modeli donose poboljšanja u kameri, zaslonu te procesoru. Imaju Sonyjev glavni senzor IMX890 od 50 MP, Snapdragon 8 Gen 3 te 6,78-inčni Samsung E6 AMOLED zaslon s frekvencijom osvježavanja od 165 Hz.

Više informacija o novitetima koje je Asus predstavio na CES-u, dostupno je na njihovoj službenoj stranici.