Razgovarali smo s kreatorom nedavno pokrenutog oglasnika za - poklanjanje

Marko Horvatić napravio je Poklanjam vam, svojevrsni oglasnik koji služi za međusobno poklanjanje stvari. Na ideju izrade takve stranice, došao je uvidjevši da je interes za besplatnim stvarima uvijek velik

Matej Markovinović subota, 26. kolovoza 2023. u 11:48
Poklanjam vam
Poklanjam vam

Prije nešto manje od mjesec dana, na Internetu je osvanula stranica Poklanjam vam. Riječ je, naime, o svojevrsnom oglasniku u kojem korisnici isključivo mogu postavljati oglase gdje nešto poklanjaju ili traže za besplatno.

„Do ideje za ovu stranicu došao sam nakon zapravo vrlo malo razmišljanja. Primijetio sam kada netko nešto poklanja da je interes poprilično velik, a s obzirom na ekonomsku situaciju u Hrvatskoj, to me nije iznenadilo“, objašnjava nam Marko Horvatić, kreator oglasnika za poklanjanje.

Cilj stranice je, kako kaže, da si ljudi međusobno pomažu. Korisnika još nema mnogo, no usprkos tome, trenutno je postavljeno preko 160 oglasa kroz 11 različitih kategorija, a izbor je zaista raznovrstan – od kutne garniture do dječjih klizaljki.

Oglasi na stranici Poklanjam vam
Oglasi na stranici Poklanjam vam

Vizualno gledano, Poklanjam vam nije puno drugačiji od drugih, relevantnih oglasnika. Korisnici se za postavljanje oglasa trebaju registrirati sa svojim korisničkim imenom i e-mail adresom te odmah mogu postaviti ono što žele pokloniti ili pak zatražiti od drugih. Oglasi se filtriraju kroz već spomenutih 11 kategorija,a trenutno ih najviše ima u kategoriji "ostalo".

Potrebno je napomenuti da se korisnici u ovom trenutku mogu međusobno kontaktirati isključivo telefonski, no, kako nam otkriva Horvatić, uskoro će se omogućiti i tekstualna komunikacija putem same web stranice. Istaknuo je i da sastavljanje oglasa i opis onoga što se poklanja u potpunosti ovisi o korisnicima, isto tako na izbor im je hoće li staviti točnu lokaciju (što mnogi ne čine) gdje se stvar koju poklanjaju nalazi ili tek približnu.

Očito je kako se radi o web stranici koja je još u razvoju.

Imajući to sve na umu, upitali smo Horvatića koji mu je poslovni model, odnosno kako će financirati održavanje stranice, planira li možda uvesti plaćanje objave malih oglasa?

"Mogu reći da u neko dogledno vrijeme planiram postaviti Google AdSense reklame na stranicu, no predaja oglasa će, naravno, uvijek biti besplatna. Poklanjajte sve što želite, najvažnije je da vlada pozitivan duh“, zaključuje Horvatić.