Amazon pokreće AWS AppFabric čiji je cilj olakšati povezivanje SaaS aplikacija

Ova no-code usluga bi tvrtkama trebala omogućiti poboljšanje sigurnosti, upravljanja i produktivnosti povezivanjem više SaaS aplikacija u jedno univerzalno sučelje AWS konzole

Tomislav Stanković srijeda, 28. lipnja 2023. u 06:00
📷 Image: Yender Gonzalez, Unsplash
Image: Yender Gonzalez, Unsplash

Objedinjeni pogled korištenja različitih SaaS aplikacija eliminira potrebu za izgradnjom prilagođenih integracija dajući time više prostora tvrtkama za fokus na njihov primarni posao. 

 "Ovaj pristup omogućuje tvrtkama da optimiziraju svoje tijekove rada, poboljšaju produktivnost zaposlenika i usmjere svoje resurse na osnovne poslovne aktivnosti umjesto na razvoj i održavanje softvera.", navode iz Amazona.

Iz AWS konzole korisnici koji koriste AppFabric mogu integrirati svoje aplikacije trećih strana kako bi dobili objedinjeni pregled upotrebe i performansi aplikacija. AppFabric pruža standardizirane podatke između aplikacija, agregirajući i normalizirajući podatke pomoću AWS-ovog Open Cybersecurity Schema Frameworka (OCSF).

Osim toga, AppFabric se također može koristiti za postavljanje zajedničkih pravila za aplikacije, kao i nadzor neuobičajenih aktivnosti aplikacija.

AppFabric pri pokretanju trenutno nativno podržava više aplikacija od kojih su neke Asana, Atlassian, Dropbox, Okta, Slack, Smartsheet, Webex i Zoom.

U nadolazećim će mjesecima AppFabric dobiti AI asistenta kojeg pokreću modeli razvijeni interno u AWS-u. Pomoćnik će moći izvršiti niz zadataka, poput otkrivanja uvida i stvaranja sadržaja na temelju konteksta dobivenog iz nekoliko SaaS aplikacija.

📷 Image: Amazon
Image: Amazon