Srednjovjekovni Manor Lords postao jedna od prošlogodišnjih najpoželjnijih igara na Steamu

Iako Manor Lords kreće u early access tek za tri mjeseca, prošle ga je godine na listu želja stavilo preko dva milijuna igrača

Damir Radešić petak, 19. siječnja 2024. u 21:13

Prije par mjeseci smo podrobnije pisali o Manor Lordsima, graditeljsko-menadžerskoj strategiji koja je već u najavama zvučala odlično, a izazvala je veći interes s demo inačicom prije dvije godine. Ukratko ćemo ponoviti kako nas ista stavlja u ulogu vlastelina koji će organizirati život podanika pod svojom upravom, odlučivati o svim glavnim aspektima njihovih virtualnih života, te ih u slučaju potrebe, regrutirati kako bi se obranili od osvajača ili ih pak poslati da mu prisvoje nova područja.

Uz masu proizvodnih lanaca koje valja upogoniti i brojne nadogradnje postojećih proizvodnih kapaciteta, nudit će nam se prilika da prošećemo svojim selima uz pogled iz trećeg lica i divimo se srednjovjekovnoj arhitekturi i stilu života inspiriranima srednjovjekovnom Francuskom u 14. stoljeću.

Ono što impresionira jest činjenica da Manor Lords izgleda kao proizvod nekolicine programera i dizajnera, no iza njega stoji usamljeni developer Greg Styczeń koji je i sam ostao iznenađen pozitivnim reakcijama igrača i vrlo visokim drugim mjestom prošlogodišnje ljestvice najpoželjnijih igara. Naime, na liste želja na Steamu ga je u 2023. stavilo preko dva milijuna igrača čime je stao uz bok zvučnim imenima poput Starfielda i Hadesa 2.

"Nakon što sam objavio promotivni video prije četiri godine, djevojka mi je rekla da očekuje da će moj uradak poželjeti sedam tisuća igrača. Osobno sam bio optimističniji i rekao da bi ta brojka mogla biti oko 14 tisuća, što bi bilo odlično. Dovoljno je reći da nisam očekivao tako veliki interes i premašiti dva milijuna", kaže Styczeń.

Kako smo pisali, Manor Lords kreće u program early accessa 26. travnja, a osim na Steamu, bit će dostupan besplatno i za pretplatnike na PC Game Pass.