Microsoft Flight Simulator uljepšao nekoliko europskih gradova, uključujući Zagreb

Masivni Microsoft Flight Simulator je novom nadogradnjom postao bogatiji za pet europskih gradova koji su vrlo vjerno i detaljno rekreirani

Damir Radešić četvrtak, 21. prosinca 2023. u 10:10

Dok istovremeno rade na nasljedniku najavljenom za iduću godinu, Microsoft nastavlja tradiciju nadogradnji sadržaja u trenutno aktualnom Flight Simulatoru. Osim novih zrakoplova koji svako malo slete (i polete), developeri već neko vrijeme besplatnim nadogradnjama u svijet igre umeću detaljne i prilično realno rekreirane svjetske gradove. Moramo naglasiti kako su već u izvornom izdanju MSF-a svi oni bili prisutni, no reljefno su bili vrlo grubi i neimpresivni, te njihovo razgledavanje iz zraka nije donosilo neki poseban užitak. U nadograđenim verzijama je to ipak sasvim druga priča.

Kako bi svoj naum proveo u djelo, Microsoft je udružio snage s Bing Maps i tvrtkom Vexels koja je specijalizirana za snimanja iz zraka, pa su prvom City Update nadogradnjom poseban tretman dobili neki njemački gradovi, iza kojih su slijedile regije Francuske, Texasa i zapadne Europe, a jučerašnjom zakrpom City Update 5: European Cities I je dodatnih pet gradova dobilo novo ruho.

Konkretno, riječ je o Hagu u Nizozemskoj, Bruxellesu u Belgiji, Košicama u Slovačkoj, španjolskom Cádizu, te – Zagrebu. City Update 5: European Cities I je potpuno besplatan, a vjerujemo da će i oni koje ne zanima ovakav tip igre uživati u promotivnom videu kojeg donosimo uz ovu objavu.