Igrač otkrio fix za sporo učitavanje GTA Online, Rockstar ga nagradio

Početkom ožujka je korisnik Githuba objavio kako je otkrio bug zbog kojeg se GTA Online za PC sporo učitavao, a Rockstar je jučer službeno priznao postojanje istog i najavio zakrpu kojom će ga riješiti

Damir Radešić utorak, 16. ožujka 2021. u 14:13

Volite li GTA Online i igrate ga na PC-u, te istovremeno ludite na sporo učitavanje istog, uskoro će vašim mukama doći kraj. Naime, početkom ožujka, na Githubu je korisnik po imenu tostercx, za prijatelje t0st, objavio da je otkrio propust u kodu igre zbog kojeg se ista sporo učitavala, te pritom tvrdio da bi zakrpa jednom od developera uzela maksimalno jedan radni dan za izradu. Spomenuti bug je povezan s nekorištenjem pune snage procesora računala prilikom pokretanja GTA Online, a da bi svoju tvrdnju dokazao, t0st je objavio neslužbeni fix iz kućne radinosti koji je na nekim računalima ubrzavao učitavanje i do 70 posto. Oni koji žele znati više o ovom problemu mogu pročitati njegovu detaljnu analizu ovdje.

U čitavoj priči je zanimljivo kako je Rockstar ovih dana službeno priznao propust i najavio da je zakrpa u izradi, što je malo više od jednog dana kako tvrdi t0st, no pretpostavljamo da u Rockstaru žele dodatno testirati nadogradnju kako ista ne bi utjecala na funkcionalnost igre u drugim područjima. Kako kažu u priopćenju, nakon istraživanja mogu potvrditi da je t0st otkrio dio koda koji je povezan sa sporim učitavanjem PC inačice GTA Online, te da isti može biti poboljšan. Premda nisu objavili kada zakrpu možemo očekivati, niti koliko će biti stvarno ubrzanje, u kontaktu su s t0stom i zahvaljuju mu na trudu.

Da stvar bude bolja, nedugo nakon što je Rockstar objavio da rade na zakrpi, oglasio se i t0st koji kaže kako su ga developeri kontaktirali i putem njihovog Rockstar Bug Bounty nagradili s 10.000 dolara, stvarnih, ne onih u GTA Online. Spomenuti program je inače rezerviran za otkrivanje sigurnosnih propusta u njihovim igrama, no u ovom slučaju su odlučili napraviti izuzetak i nagraditi igrača koji će nam svima igranje GTA Online napraviti ugodnijim.