Cities: Skylines 2 napokon dobiva podršku za modifikacije i prve "premium" DLC-ove

Ekipa Colossal Ordera će pokušati uskrsnuti Cities: Skylines 2 objavom obećanih alata za modificiranje, daljnjim ispravcima, kao i kozmetičkim DLC-ovima od kojih prvi stižu idući tjedan

Damir Radešić utorak, 19. ožujka 2024. u 18:15

Originalni Cities: Skylines nam je ostao u lijepom sjećanju i pričali smo o njemu kao jednoj od ponajboljih graditeljsko menadžerskih strategija koja je svakako zaslužila nastavak. Nažalost, spomenuti koji je pristigao u listopadu prošle godine nije ispunio očekivanja, a obilježili su ga gomila tehničkih nedostataka, bugova, kao i izostanak podrške za modificiranje za što su developeri iz Colossal Ordera rekli da im je najveća pogreška koju su napravili. Nakon izlaska je obećano da će ubrzano ispraviti sve probleme, a prema službenoj najavi i njihovom mišljenju, vrijeme je za novu stranicu u životu Cities: Skylinesa 2.

Naime, uz objavu plana nadogradnji za ovu godinu, za idući tjedan je najavljen izlazak prvog DLC-a Beach Properties kojeg igrači mogu kupiti, a kako znamo, svojevremeno je bilo govora da takve dodatke neće objavljivati sve dok tehničku stranu Cities: Skylinesa 2 ne dovedu u red, pa pretpostavljamo da će zajedno s njom stići i zakrpa koja će dodatno ispolirati igrivost. Spomenuta nadogradnja je fokusirana na opcionalne kozmetičke gradske nadogradnje uz obale, no mnogo je važnije da 25. ožujka za kada je najavljen Beach Properties stižu i željno očekivani alati za modificiranje. Prema planu, autori će omogućiti kreiranje vlastitih mapa, te paralelno s njima objaviti programske alate za kodiranje.

Moramo napomenuti da koliko god pozdravljamo ovu najavu, žalimo što Colossal Order i dalje stoji iza odluke da svoje kreacije igrači mogu dijeliti isključivo putem Paradox Mods servisa, te nema naznaka da bi u dogledno vrijeme ipak podržali i Steam Workshop kao uobičajeno mjesto za takve stvari koje je u konačnici i omogućilo toliku popularnost originalu. Obzirom na trenutno iznimno negativne ocjene igrača, mahom zbog toliko dugog procesa dovođenja igre u prihvatljivo stanje, nadamo se da će ove novosti ipak pozitivno utjecati na vjernu zajednicu fanova.