Bungie dijeli otkaze i odgađa Destiny 2: The Final Shape za lipanj

Iako je Sony uložio u Bungie preko milijardu dolara kako bi nastavili poslovanje, developeri su potvrdili kako su podijelili otkaze, dok je Destiny 2: The Final Shape odgođen za par mjeseci

Damir Radešić utorak, 31. listopada 2023. u 14:45

Nakon što je Sony kupio Bungie, uložio je 1,2 milijarde dolara kako bi spomenuti developeri nastavili rad na ekspanzijama Destinyja 2 i novim projektima, no očito je nešto krenulo po zlu. Naime, nakon što je jučer, sada već bivši, voditelj za društvene medije Griffin Bennett objavio kako je dobio otkaz i pokušava shvatiti razloge, oglasilo se nekoliko njegovih kolega s istim objavama. Par sati nakon toga CEO Bungieja Pete Parson je potvrdio otkaze iako nije dao nikakvo smisleno objašnjenje zbog čega je došlo do njih.

To nije kraj loših vijesti za Bungie, kao ni za igrače, obzirom da je prema Bloombergu došlo do odgode Destinyja 2: The Final Shape koji je opisan kao završno poglavlje priče Light and Darkness. Prema spomenutom portalu, umjesto u veljači kako je najavljeno, Destiny 2: The Final Shape će biti objavljen u lipnju, što dovodi u pitanje promjenu strukture čitave igre koja je od travnja trebala zaživjeti na principu epizoda umjesto dosadašnjeg sezonskog modela.

Doduše, i ranije dvije ekspanzije su na razočaranje igrača odgađane, no obzirom na otkaze, ova situacija se čini mnogo ozbiljnijom. Kao šlag na tortu stiže i vijest kako je i Marathon, reboot pucačine iz 1994. preseljen iz iduće godine u 2025., no potvrdu obje odgode još uvijek čekamo od strane Bungieja.