PlayStation ukida integraciju s društvenom mrežom X

Igrači PlayStationa 4 i PlayStationa 5, od 13. studenog više neće moći koristiti X na svojim konzolama. To uključuje i dijeljenje snimaka iz igara što su mnogi činili

Matej Markovinović srijeda, 8. studenog 2023. u 19:06
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Zahvaljujući novoj odluci Sonyja, PlayStation 4 i PlayStation 5 sljedećeg tjedna ostaju bez integracije s X-om, odnosno bivšim Twitterom. U praksi bi to značilo da igrači više neće moći putem svojih konzola objavljivati snimke iz igara na toj društvenoj mreži.

„Od 13. studenog 2023. godine, integracija s X-om više neće funkcionirati na PlayStationu 4 i PlayStationu 5. To uključuje mogućnost pregledavanja bilo kojeg sadržaja objavljenog na X-u s konzola te mogućnost objavljivanja, dijeljenja trofeja i svih drugih aktivnosti povezanih s X-om“, priopćili su iz Sonyja.

Trenutno nije poznato zašto Sony prekida integraciju svojih konzola s X-om, no nagađa se da to možda ima neke veze s novim cijenama API-ja koje su uvedene ranije ove godine. U svakom slučaju, Sony nije jedini proizvođač konzola koji se odlučio na ovaj potez. Microsoft je još u travnju onemogućio dijeljenje snimaka iz igara s Xboxa na Muskovu društvenu mrežu.