iRobot j9 robotski usisivač može locirati i očistiti najprljavije prostorije

Tvrtka je lansirala svoje najnovije modele Roomba Combo j9 Plus usisivač / mop i usisivač j9 Plus koji bi trebali riješiti neke od najvećih problema u konkurenciji robotskih usisivača

Tomislav Stanković ponedjeljak, 11. rujna 2023. u 20:19
📷 Image: iRobot
Image: iRobot

Pod pritiskom konkurencije kao što su Ecovacs, Roborock i Dreame, iRobot novoj liniji pametnih robotskih usisavača donosi više pameti i snage čišćenja, barem prema najavama.

Combo j9 Plus ima isti sustav za brisanje na uvlačenje kao i Combo j7 koji mop podiže iznad usisavača kako ne bi dodirivao npr. tepihe dok preko njih prelazi. Kod većine konkurencije mop se podiže tek nekoliko milimetara što je nedovoljno kod tepiha i prostirki s dužom dlakom.

Osim toga, tu je i tehnologija SmartScrub koja omogućuje da se cijeli robot pomiče naprijed-natrag oponašajući tako način korištenja obične krpe.

Ipak, novi dock za Combo j9 nema spremnik za prljavu vodu jer se od vlasnika očekuje da ga ukloni i opere. "Time se uklanja potencijal za prljave dokove, što predstavlja stvarnu opasnost s novim višenamjenskim dokovima", prenosi The Verge

"Dirt Detective stvara planove i daje prioritet sobama na temelju potreba."

S druge strane, povoljnija verzija j9 Plus, nudi samo usisavanje, uz 100% veću usisnu snagu i dugotrajniju bateriju, i dolazi s istom baznom stanicom kao i j7. Ima poboljšano izbjegavanje prepreka pomoću umjetne inteligencije.

Oba uređaja dolaze u kombinaciji sa značajakom (verzija 7.0 iRobot OS-a), pod nazivom Dirt Detective moguće je locirati najprljavije prostorije i detaljno ih očistiti. Uz pametno lociranje putem mobilne aplikacije mogu se i ručno označiti prostorije za koje se smatra da trebaju temeljito čišćenje.

Roomba Combo j9+ (1499 eura) i Roomba j9+ (999 eura) dostupni su u pretprodaji u Europi od 11. rujna, s dostupnošću na ostalim međunarodnim tržištima tijekom rujna i četvrtog tromjesečja 2023.