Raspberry pi 4 - HDMI output problem

poruka: 4
|
čitano: 4.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Raspberry pi 4 - HDMI output problem

Pozdrav svima!

 

Prije nego li napišem što problem-surfao sam puno po netu i isprobao razne savjete i ništa nije pomoglo i stoga sam ovdje.

 

Naime Rpi4 nema izlaznog signala na HDMI priključku (uvjetno rečeno). Kada priključim Pi na bilo koji TV u kući onda slika radi kako bi i trebala.

Ali kada priključim na bilo koji monitor (imam tri u kući-razna godišta i proizvođači) tada slike nema.

To bi valjda značilo da Pi radi,ali mi monitori iz nekog razloga ne prepoznaju signal koji šalje Pi.
Isprobano je nekoliko različiti kablova. Duži,kraći,jeftiniji,skupi itd..... i dalje ne radi na monitorima dok sa tim istim kablovima na svakom TV-u radi.


Ima li tome lijeka?

NAPOMENA:
Pi trenutno vrti windows 10 zbog specifičnih zahtjeva i ne planiram na njega dizati Linux ili bilo koji njegov derivat.


Stoga ima li kakvih prijedloga?

 

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Raspberry pi 4 - HDMI output problem

Glupost, ali ...

 

Da li si probao na monitoru prebaciti ulaz, možda ti nije na auto ???

 

Meni radi na monitorima i na tv-ima ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
online
Re: Raspberry pi 4 - HDMI output problem

-po opisu, fali ti jedan pin.. 'signalni' .. tj to može biti i kabel, no probao si, tad ostaje samo pin u konektoru samog uređaja... (ne na strani tv-monitora jer on ga ima..).

-pa posljedično nema 'paljenja' tj tv može imati automatiku-ručno izbor ulaznog signala... može i monitor, ili posljednji primjer (osobno) capture-adapter i monitor, oba imaju vjerojatno identične defaulte-timing za autodetect-prebacivanje i (nagađam, 99% siguran) ne upali se dovoljno brzo, tj kad bi se upalio jedan čip idući već prebaci na drugi izlaz-monitor.. a kad ručno prebacim monitor tad slika radi (ali ne i ton, jer automatika i opcije ne nude .. tj radio bi i ton da spojim audio-jack kabel.. i sl. tj radi kroz hdmi samo dok je automatika, ne odvojeno-ručno tj nema sve moguće opcije-kombinacije).. tako da u mom slučaju nije pin nego samo timing-detect signala koji ne stigne na vrijeme pa moram ručno koristiti selector za hdmi signal.. mada 'zapravo sve radi'.. :)

 

+ pošto se sve može programirati, može i to biti samo isključeno, tj pin vjerojatno postoji, ostaje soft, bios-firmware ili što već koji će i taj signal uključiti ili 'ručno' uključiti...

 

- inače problem je više na DP konektoru + power, koji može i isporučiti struju za napajanje uređaja, kojeg tad neki uređaji 'ne smiju imati' ili ovisi o kablu, da ne dođe do duple struje i sl. (nisam električar, laik..) :) no kao primjer češće su problem pinovi-signal za dp nego hdmi koji se koristi 'na svemu' kao tv-uređaji i sl. elektronika.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
offline
Re: Raspberry pi 4 - HDMI output problem

Probao sam sve moguće što mi je palo na pamet. Posljednje što sam probao kod kuće je bio Dellov monitor koji ima i auto i manual odabit ulaza i naravno da ne radi nikako. Jučer sam bio kod frenda i probao na njegovom TV-u i njegovom monitoru i vidi vraga....na TV-u radi na monitoru neće. Njegov monitor ima i DP ulaz,pa smo probali sa HDMI-DP adapterom,ali nije išlo.

Probat ću dalje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice