Ove nedjelje prelazimo na zimsko računanje vremena

poruka: 2
|
čitano: 3.001
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ove nedjelje prelazimo na zimsko računanje vremena".
15 godina
offline
Ove nedjelje prelazimo na zimsko računanje vremena

mnijem kako će i računanje vremena biti jednako. sat će i dalje imati 60 minuta, samo će prvi dan (santo domingo) biti sat dulji (kao što je tamo nekad bio kraći). prelijevanje iz šupljeg u prazno. nema tu računice: kuća uvijek dobiva. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Ove nedjelje prelazimo na zimsko računanje vremena

-cager vamo-tamo.. može li se inzistirati na činjenici da dan pri tome neće ni sekunde promijeniti trajanje(?), neće biti kraći-duži zbog pomicanja cagera, nego se naprosto cager-brojčanik pomaknu pri čemu će dan (dnevna svjetlost-noć) neovisno o tome u zimskom dijelu godine biti kraći tj sunce će izaći kasnije i zaći ranije no to nije stvar sata-cagera nego fizike i zemljopisa, činjenice da je zemlja-kugla i da rotira dok kruži oko sunca.. dok sunce ili spomenuti stonhenge i dalje rade kao dan prije-poslje.. dok je hr u gmt-utc +1 zemljopisnoj lokaciji i upravo u toj 'normalnoj' vremenskoj zoni.

-kao i upitno pisanje 'navodnika' u rečenici-riječi o povratku na ''točnije'' vrijeme, to je točno vrijeme po vremenskoj zoni tj zemlopisnoj lokaciji-položaju neke države-regije ili točno vrijeme uopće ne postoji jer je ''relativno''? hoćemo li tad na svemu u kontekstu točnog vremena pisati navodnike? npr u podne kad pukne top s lotrščaka da puca s ''-navodnicima''? :)) ..

 

-po gmt-utc to je točno vrijeme jer se hr-zg nalazi oko 15tog meridijana.. nepotrebni su navodnici. Za svako drugo vrijeme osim gmt+1 'moramo' imati dobar razlog, npr eu-biz, kao što iz tog razloga npr španjolska ima 'naše' vrijeme, ne svoje po lokaciji koja bi za njih bila +0.

 

-na kraju oko izbora-odluke koje vrijeme uzeti.. ispada sve stvar osobnih želja pojedine osobe, što je opet nonsens, tj logika da 'ja' biram vrijeme, dok nam npr stonhenge kaže da to s cagerom nema veze, nego s lokacijom, zemljopisom, matematikom-fizikom i činjenicama koje vladaju svemirom kao i to da je sve na kraju relativno s i bez navodnika :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice