Vrijedi li napredak cijene koju sad plaćamo?

poruka: 6
|
čitano: 3.777
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vrijedi li napredak cijene koju sad plaćamo?".
3 godine
offline
Vrijedi li napredak cijene koju sad plaćamo?

Da, Kina je sigurno zabranila rudarenje kriptovaluta zbog "ekološkog otiska", jako se sekiraju oko takvih stvari. Odlučite se da li želite pisati političku propagandu ili tech-vijesti.

Ruhe im Puff
 
13 2 hvala 0
10 godina
offline
Re: Vrijedi li napredak cijene koju sad plaćamo?

 

 

Članak je dobar i zanimljiv. Treba naći neku ravnotežu između progresa i toga da se naša planeta Zemlje ne uništi.

Uvijek sam za progres.

 

@BroccaDaRock

 

Posljednja tvoja rečenica. BUG je tehnološki i kompjuterski medij, nema tu nikakve političke propagande.

BUG je institucija.

 

dzg
16 godina
offline
Vrijedi li napredak cijene koju sad plaćamo?

Rekordno velika vrućina na kopnu, nebu i morima sugerira da je ovo posljednja stvar koju trebaju naši krhki sustavi za održavanje života.

Ovako složena rečenica nam sugerira da živimo na nekom negostoljubivom planetu i samo je pitanje vremena kad će sve živi organizmi na ovom planetu pokrepati.

 

Evo npr. ovo (prohladno) ljeto su me meteorolozi uvjeravali o tome da je na 33ºC (u hladu) pakleno vruće i da bolje da ne izlazim vani, ako mi je život mio. Ono ko dijete sam se pržio na oko 40ºC, pa mi je smiješno uopće gledati današnje prognoze i kričavo crvene boje po karti. Za koji dan ti isti meteorolozi bi palili alarme na svaki kišni oblak i jači vjetar ko da ih prvi put vide u životu.

 

Zašto smo se počeli plašiti svega i svačega? Zašto zanemarujemo notornu činjenicu je da je Zemljina biosfera vrlo robusan i otporan sustav koji je preživo i puno gorih stvar od ovih p*zdarija koje gledam po medijima? 

 

Vrijedi li napredak cijene koju sad plaćam

Svaki napredak ima svoju cijenu, tako je oduvijek bilo i biće nadalje. To je sasvim normalan i prirodan proces.

 

Sad se čudimo svemu ko pura dr*ku i mislimo da nam je najbolje se panično zatvoriti u najbliži ormar, jer je vani prestrašno i sve nas pokušava ubiti. Bogte postali smo dekadentno društvo fobičara i hipohondara (da ne kažem p******a) koja se plaši i svoje sjene.

 

 

You are like Michael Jordan of being a son of a bitch!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2023 9:06 (memulica).
Moj PC  
11 1 hvala 0
16 godina
offline
Vrijedi li napredak cijene koju sad plaćamo?

Nece povecanje temperature od par stupnjeva unistiti civilizaciju. Elektronicke komponente mogu prezivjeti i na 100+ stupnjeva... mi ne, ali nama su dani odbrojani. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Vrijedi li napredak cijene koju sad plaćamo?

Razumijem brigu i napor, ali ima tu jedan dio koji me potaknuo na razmisljanje.

 

Igrom slucaja tijekom prosle i ove godine posjetio sam Indiju (Mumbai, Pune, Nagpur), Kinu (Guangzhou), i JAR (Cape). Ovo ne spominjem jer nesto flexam nego da stavim u kontekst.

Indija me podsjetila na Jugoslaviju ranih 80-ih. Hrpa ljudi, vrecica za smece posvuda, plastika koja se pali okolo, psi i krave gaze, razvlace smece, uzas. Necu ulaziti u motore koje tamo koriste a koji nemaju veze s motorima koji se nama namecu (norme cistoce). Gore ispusne plinove valjda sam osjetio samo u Rusiji na njihovim Kamazima.

 

Kina je otrov za sebe. Prvi puta da sam u setnji gradom i disanjem zraka tamo osjetio okus metala u ustima. Nepojmljivi uzas.

 

JAR, nesto kao slabija verzija Indije. Prljavo i puno plastike ali se cini da zagadjenje pada. Ne zagadjuju jer nemaju vise. Zemlja tone u ekonomsku pustos.

 

Za svaku od tih opcija EU je mila majka. Svejedno, namecu nam se sve visi standardi i zahtjevi koji na kraju krajeva i kostaju. Dok, u tim nekim bespucima geografske zbiljnosti, drugari krkaju plastike, rade se bakljade smeca, radi se kako hoce. Da li je nametanje najvisih i najskupljih eko rijesenja malom dijelu zapravo rijesenje problema? Jer imamo Kine i Indije s par milijardi divljih i razuzdanih mladica koji se vesele i oneciscuju bez brige i pameti, tvrtke proizvode koristeci najjeftinije materijale dok se nama udara namet.

Ne zaboravimo da smo "radi Ukrajine", odsjekli glavni izvor jeftine energije, a sada se Saudijska Arabija puni Ruskom naftom po snizenoj cijeni. Nevidjene pljacke pod okriljem ideologija koje bi jos i bile duhovite da ne idu iz nasih dzepova.

 
5 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Vrijedi li napredak cijene koju sad plaćamo?
Rekli bi Ruski mafijaši... Sve je to BIZNIS🤣
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice