Kemičar u kući (#43): glicerol – slatki dodatak hr

poruka: 7
|
čitano: 4.360
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kemičar u kući (#43): glicerol – slatki dodatak hr".
15 godina
offline
Kemičar u kući (#43): glicerol – slatki dodatak hr

Ja govorio alkohol deblja, ma jok kažu meni prijatelji i poznanici, samo pivo.

 

Svaka čast za članak, kao i uvijek. U inat vinopijama, evo piva: 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Kemičar u kući (#43): glicerol – slatki dodatak hr

huh sto je delanac i zasto su potrebni zahrđali lanac i šteka cigareta?

 
1 0 hvala 0
14 godina
offline
Kemičar u kući (#43): glicerol – slatki dodatak hr

Ovo je toliko dobro da sam se na kraju čak i nasmijao!

 

Svaka čast!

 
1 0 hvala 0
2 godine
offline
Kemičar u kući (#43): glicerol – slatki dodatak hr

Vinogradar starac leži na smrtnoj postelji, a oko njega kleče tri sina..

-Sinovi moji, reče !

-Otkrit ću vam jednu veliku tajnu, prije no što umrem..

 

-Što, što, oče ? ..uzbuđeno će sinovi (očekujuči nekakav skriveni štek love)

 

-Djeeeco moooja ...umirućim slabašnim glasom će starac

 

Zaaapamtite... i od grožđa se može napraviti vino..

 

-i izdahne

Najteže je u životu sirovini dokazati da je sekundarna ! MININGOM PROTIV DROGE !
 
1 0 hvala 1
8 godina
offline
Re: Kemičar u kući (#43): glicerol – slatki dodata
trolaslavonska kaže...

huh sto je delanac i zasto su potrebni zahrđali lanac i šteka cigareta?

Nisam ekspert, ali sam čuo davno za metode proizvodnje delanca, omiljenog zagorskog pića (kolega Zaporožac je dao dobar hint u vicu).

To ti ide nekaj tipa ovak: ak imaš nekaj malo moštene mase, vratiš nazad kožice i peteljke (za aromu ), i dodaš na svaku kilu toga po 100-1000 litara vode, i onda dodaješ čisti etilni alkohol i šećer (do 20% vodene mase, ak se ne varam).

E sad, za lanac ne znam, ali pretpostavljam da s hrđavim lancem "vrte" (premda se tu nema kaj vrtit jer je čista tekućina bez krutine ) smjesu da dobije boju čim sličniju vinu (jer je skroz prozirno), a za šteku cigara fakat ne znam, možda ista stvar ili se popuši dok se to zamiješa 

 

Ali, nisam nikakav ekspert za "vinarstvo" (više količinski somellier ), pa pričekajmo da nam kolege iz zagorja objasne.

 

Inače, o utjecaju delanca ti dovoljno govore anegdote: kad se nakon par litri vratiš doma - žena ide direkt na traumatologiju, ugrizeš cucka (umjesto on tebe), razbiješ auto, odeš spat u tuđu klet (koja zapravo nije nužno u istoj županiji ko tvoja), ugovoriš pretplatu s T-comom i slične gadarije kakve se po Zagorju događaju 

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2021 12:18 (fer-de-lance).
8 godina
offline
Kemičar u kući (#43): glicerol – slatki dodatak hr

Zahđali lanac je za boju, a šteka cigareta za aromu. 

 
2 0 hvala 2
14 godina
offline
Re: Kemičar u kući (#43): glicerol – slatki dodata
danen kaže...

Zahđali lanac je za boju, a šteka cigareta za aromu. 

 a količina koju mogu proizvesti ograničena je jedino zapreminom dostupnih posuda. 😀

jedino što me muči sa umjetnom inteligencijom je sram koji ću osjećati kad shvati koliko smo glupi.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice