X uveo još dvije razine pretplate, najpovoljnija već od 3 eura mjesečno

Skupo vam je bilo plaćati 8 eura mjesečno za X Premium? Muskova platforma nudi vam još dvije razine pretplate, jednu za 3, a drugu za čak 16 eura na mjesec, uz različite dostupne funkcionalnosti

Sandro Vrbanus subota, 28. listopada 2023. u 13:18

Nastavljaju se pokušaji X-a (nekadašnjeg Twitera) da što više svojih korisnika prebaci u neki od naplatnih režima korištenja. Nakon kontroverznog programa plaćene verifikacije Twitter Blue, koji se sada zove X Premium i košta 8 eura mjesečno, društvena mreža i njezin vlasnik Elon Musk osmislili su još poneki način za uzeti novce. Nedavno su tako pokrenuli program plaćenog otvaranja svih novih računa, koji važi za Novi Zeland i Filipine, a košta 1 dolar godišnje. Cilj mu je smanjiti količinu spama i botova.

Sada se ostvaruje još jedna Muskova nedavna najava – širi se ponuda dostupnih pretplatničkih paketa. Uz postojeći X Premium za 8 eura mjesečno, sada korisnici dobivaju jedan jeftiniji, po cijeni od 3 eura, kao i jedan dvostruko skuplji paket pretplate. U ovisnosti o cijeni, mijenjaju se i pogodnosti koje pojedini pretplatnički paket nudi.

X Basic

Osnovni paket, Basic, ako ga kupujete iz Hrvatske preko desktop sučelja, košta 3 eura mjesečno ili 32 eura godišnje. Pretplatnicima omogućava naknadno uređivanje objava, postavljanje dužih objava i video zapisa, downloadanje videa, slušanje sadržaja s isključenim zaslonom mobitela, kao i određene mogućnosti personalizacije (od ikone aplikacije, pa do skrivanja vlastitih lajkova i slično). Za ovaj pretplatnički paket nije potrebno verificirati svoj identitet, a pretplatnici na njega na X-u neće imati vidljivu "plavu kvačicu".

X Premium

Srednji paket, po cijeni od 8 eura mjesečno ili 84 eura godišnje, ostaje kakav je i bio. Dakle, nudi sve što nudi i Basic, no donosi i verifikacijsku kvačicu, prikazuje manje oglasa na platformi, veću vidljivost objava, kao i mogućnost zarade objavama (za profesionalne kreatore sadržaja).

X Premium+

Najskuplji paket od sada košta 16 eura mjesečno ili 168 eura godišnje. Na paket Premium nadograđuje još samo dvije pogodnosti: bolju vidljivost objava te potpuno uklanjanje reklama iz prikaza sadržaja.