Nakon velikog uzleta, Threads već izgubio pola aktivnih korisnika

Iako je u samo pet dana zabilježila rekordnih 100 milijuna korisnika, nova društvena mreža povezana s Instagramom nije uspjela zadržati niti polovicu tog broja u narednim tjednima

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 31. srpnja 2023. u 15:55

Društvena mreža Threads, nastala kao "kopija" Twittera (koji se sada zove X), još uvijek nije dostupna u Europskoj uniji, no ta je činjenica nije spriječila pri tome da postane najbrže rastuća digitalna platforma ikada. U samo pet dana na Threads se prijavilo 100 milijuna korisnika, premašivši tako rekord koji je do sada držao ChatGPT za brzinu inicijalnog rasta broja korisnika.

Egzodus nakon navale

Prijava i otvaranje računa na Threadsu su olakšani svima onima koji koriste Instagram, pa je razumljivo da su mnogi htjeli isprobati novu Metinu platformu bez reklama – međutim, ispostavilo se da je Threads bio na prvu privlačan, ali da nije uspio zadržati sve one koje je u početku bio zainteresirao. Mark Zuckerberg je prilikom objave poslovnih rezultata, krajem prošloga tjedna, potvrdio kako "bi bilo izvrsno da, nakon što se 100 milijuna ljudi prijavilo, svi oni, ili barem pola njih, tamo i ostanu". Međutim, rekao je, tomu još nije tako.

Ipak, dioničarima je poručio kako je riječ o normalnoj situaciji te da će se zadržavanje korisnika podići na višu razinu jednom kada mreža dobije nove mogućnosti. Podsjetimo, Threads za sada ne podržava hashtagove, trending teme i slične opcije, poznate s Twittera (pardon, X-a).

Ono što im ide u prilog, jest činjenica da su korisničke račune s Threadsa usko povezali s računima s Instagrama. Tako, ako netko poželi izbrisati svoj račun na Threadsu, morat će izbrisati i račun na Instagramu – što je, pak, mnogima neprihvatljivo.