Microsoftovi zaposlenici ipak će nastaviti dobivati besplatni Game Pass

Nakon mnogobrojnih žalbi, šef Xboxa Phil Spencer poništio je Microsoftovu odluku o ukidanju besplatnog Game Passa za zaposlenike tvrtke

Matej Markovinović subota, 4. studenog 2023. u 14:30
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ovoga je tjedna procurjela informacija da će Microsoft od siječnja sljedeće godine ukinuti besplatni Xbox Game Pass Ultimate za većinu stalnih zaposlenika. Budući da je riječ o povlastici koju su mnogi koristili, zaposlenici su se požalili, što je, čini se, urodilo plodom.

Kako doznaje The Verge, šef Xboxa Phil Spencer, potvrdio je da će odluka biti poništena te da će svi Microsoftovi zaposlenici i dalje dobivati besplatnu pretplatu na popularni servis za igre.

„Nakon što sam detaljnije istražio ovu situaciju sa svojim timom, želim potvrditi da se neće promijeniti dostupnost Game Passa u 2024. godini. Ako danas imate pristup Game Passu, nastavit ćete ga imati i dalje“, poručio je Spencer u tvrtkinom internom kanalu za komunikaciju.

U ovom trenutku nije u potpunosti jasno zbog čega je Microsoft htio ukinuti besplatni Game Pass za zaposlenike, no budući da Spencer nije bio dovoljno upoznat s tom situacijom, nagađa se da je riječ o odluci iz HR-a.