Microsoft poskupljuje Xbox Series X i pretplatu na Game Pass

'Držali smo se svojih cijena za konzole mnoge godine, a sada smo ih prilagodili kako bi odražavale konkurentske uvjete na tržištu', kaže voditelj komunikacija Xboxa, Kari Perez

Matej Markovinović četvrtak, 22. lipnja 2023. u 20:02
Xbox Series X.  📷 Foto: Billy Freeman, Unsplash
Xbox Series X. Foto: Billy Freeman, Unsplash

Xbox Series X poskupljuje ovoga kolovoza u većini zemalja, izuzev SAD-a, Japana, Čilea, Brazila i Kolumbije. Uz to, Microsoft je najavio da od sljedećeg mjeseca diže i cijenu pretplate na Xbox Game Pass i Xbox Game Pass Ultimate.

Novom odlukom Microsofta, preporučena maloprodajna cijena za Xbox Series X bit će 549.99 eura, što predstavlja poskupljenje od 50 eura, dok će cijena pretplata na Game Pass i Game Pass Ultimate za konzole, narasti za jedan euro na europskom tržištu.

Korisnici koji su postojeći mjesečni pretplatnici na Game Pass, skuplji će račun dobiti u kolovozu, a novi će pretplatnici vidjeti ažurirane cijene već 6. srpnja. Oni koji su prije poskupljenja uzeli godišnju pretplatu, ne moraju brinuti sve dok ju ne odluče obnoviti.

​Pretplata na Game Pass, slovi kao jedna od najisplativijih investicija za korisnike Xboxa. U Hrvatskoj je, doduše, dostupan samo PC Game Pass Preview. 📷 Foto: Microsoft
​Pretplata na Game Pass, slovi kao jedna od najisplativijih investicija za korisnike Xboxa. U Hrvatskoj je, doduše, dostupan samo PC Game Pass Preview. Foto: Microsoft

O ovim se poskupljenjima za The Verge oglasio i Kari Perez, voditelj komunikacija Xboxa.

„Držali smo se svojih cijena za konzole mnoge godine, a sada smo ih prilagodili kako bi odražavale konkurentske uvjete na tržištu. Prilagodbe cijena Game Passa nisu povezane s ugovorom s Activision Blizzardom“, napomenuo je Perez.

Vijest o poskupljenjima Microsoftove najjače konzole i pretplate na Game Pass, nije stigla nenadano. Naime, izvršni direktor Microsoft Gaminga, Phil Spencer, još je u studenom prošle godine najavio da cijene ne mogu zauvijek ostati iste, pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da je i Sony bio primoran poskupiti svoje konzole.