Jeste li čuli za Transsion? To je trenutno peti najveći proizvođač mobitela na svijetu

Zahvaljujući uspješnoj prodaji na tržištima u razvoju, Transsion koji stoji iza Tecnoa, Itela i Infinixa, našao se u prvih pet proizvođača po udjelu na tržištu

Matej Markovinović četvrtak, 2. studenog 2023. u 11:37
Tecno Phantom V Flip. 📷 Foto: Transsion
Tecno Phantom V Flip. Foto: Transsion

Najveći proizvođači mobitela ove su godine zabilježili stagnaciju ili pad prodaje širom svijeta. No, sasvim nenadano, za kupce na Zapadu relativno nepoznata tvrtka iz Kine uskočila je u prvih pet proizvođača po udjelu na tržištu, imajući gotovo jednak broj prodanih mobitela kao i Oppo.

Transsion, proizvođač koji stoji iza Tecnoa, Itela i Infinixa, povećao je ove godine svoj udio na globalnom tržištu skočivši sa šest na devet posto, pokazuju podaci analitičke tvrtke Canalys. Zahvaljujući tome, Transsion je prešao Vivo te je postao trenutno peti najveći proizvođač mobitela na svijetu.

Prvih pet proizvođača mobitela.  📷 Foto: Canalys
Prvih pet proizvođača mobitela. Foto: Canalys

Inače, Transsion je osnovan 2006. godine te je uglavnom svoj uspjeh stekao u Africi, pružajući tamošnjim korisnicima jeftine mobitele. Osim u Africi, pojedini se modeli mogu kupiti i na Bliskom istoku, u Latinskoj Americi, a od nedavno i u Indiji.

Iz Canalysa ističu da je upravo taj fokus na tržišta u razvoju ključ uspjeha Transsiona, no pitanje je koliko će to trajati, jer čak i tamošnji korisnici sve manje mijenjaju svoje mobitele.