WOMBO Me - stvaranje avatara uz malenu pomoć generativne umjetne inteligencije

Unazad godinu dana nastala je prava poplava aplikacija koja na različite načine koriste modele generativne umjetne inteligencije, a ovo je još jedan primjera takve aplikacije. Specijalizira se za jednostavno generiranje avatara od samo jednog sebića…

Matija Gračanin utorak, 16. siječnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv WOMBO Me 
Namjena Jednostavno stvaranje avatara od sebića
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

WOMBO Me se svrstava među popularnije aplikacije koje se specijaliziraju za jednostavno stvaranje avatara koristeći pritom generativnu umjetnu inteligenciju kako bi rezultat ispao što je moguće bolji u uvjerljiviji. Samu je aplikaciju vrlo jednostavno koristiti, a da bi avatar bio generiran, potrebno je snimiti tek samo jedan sebić.

Pritom se samo treba pridržavati nekih osnovnih uputa, primjerice, pri fotografiranju ne treba imati naočale ili kapu. Generiranje se odvija u oblaku pa je potrebno imati aktivnu internetsku vezu, a odmah je nakon generiranja moguće klizanjem po zaslonu naznačiti koji se generirani avatari dopadaju, a koji ne.

Doduše, na istaknuti i da će katkada za generirane avatare biti potrebno pričekati neko vrijeme prije nego što se pojave u galeriji. Osim toga, generiranje avatara je podijeljeno tematski (nema pisanja promptova), dok će pri svakom generiranju biti stvoreno deset avatara koje je onda moguće podijeliti s drugima. Na umu valja imati i da će svako iduće ponavljanje generiranja vatara na temelju iste tematske kategorije rezultirati sasvim drukčijim rezultatima.

Naravno, kao što je to slučaj s generativnom umjetnom inteligencijom, neki rezultati mogu ugodno iznenaditi na nekima se mogu primijetiti manje greške, a kod su greške vrlo očigledne. Ono što je svakako zgodno, činjenica je da se aplikacija može koristiti sasvim besplatno, ali nisu sve tematske kategorije besplatna (njih je kasnije potrebno kupovati). Svejedno, ovo je još jedna zabavna aplikacija s kojom će se vrlo brzo i lako generirati zgodno osmišljeni avatari na temelju samo jednog sebića.