Rhythmwall - aplikacija s podrškom za umjetnu inteligenciju koja nudi atraktivne pozadinske slike

Jedan od iznimno važnih elemenata kod prilagođavanja sučelja svojega pametno telefona svakako su pozadinske slike, pa ni ne čudi da postoji niz aplikacija koje nude pronalazak atraktivnih pozadina. Ovo je nova i jednostavna aplikacija u kojoj će se pronaći brojne zanimljive pozadine…

Matija Gračanin utorak, 12. ožujka 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Rhythmwall 
Namjena Pozadinske slike napravljene umjetnom inteligencijom
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 7,99 eur mjesečno ili 49,99 eur godišnje

Generativna umjetna inteligencija koja se koristi za generiranje likovne umjetnosti sve je prisutnija, a i samo je bilo pitanje vremena kad će se početi pojavljivati aplikacije koja će omogućiti ne samo da se pronalaze atraktivne pozadinske slike, nego će i omogućiti da ih se generira.

Rhythmwall je relativno nova aplikacija koja se specijalizira upravo za pozadinske slike, a premda ne nudi goleme mogućnosti, onima koji vole često mijenjati pozadine, ova će se aplikacija vjerojatno dopasti. Sve su pozadine generirane, a svakako je zgodno to što se za svaku može vidjeti i prompt koji je korištena kako bi pozadina bila napravljena.

Glavnim zaslonom dominira pregled novih pozadina i onih najpopularnijih (većini će sam dostupan sadržaj biti i najvažniji), a pregledavati ih je vrlo jednostavno; dovoljno je samo klizati po zaslonu što može biti itekako zarazno (tu je i devet namjenski osmišljenih kategorija pozadina). U svakome je trenutku moguće otvorenu sliku namjestiti kao pozadinu na početnom zaslonu i zaključanom zaslonu ili na njih oba, a sliku je moguće i preuzeti.

Uz to što je moguće vidjeti prompt, moguće ga je iskoristiti i za generiranje novih pozadina pri čemu je moguće definirati i negativni prompt ili izabrati neki od ponuđenih stilova (za oboje je potrebno dodirnuti napredne postavke). Na umu samo valja imati je da je inicijalno dostupno tek pet kredita za generiranje pozadina, a ako se želi imati neograničena mogućnost generiranja, potrebno je plaćati pretplatu koja stoji 49,99 eura godišnje ili 7,99 eura mjesečno.