Wikipedia - službena aplikacija slavne društvene enciklopedije

Wikipedia je neupitno najpoznatija društvena enciklopedija, a premda se onda može u jednostavno koristiti i putem mobilnih web preglednika, službena aplikacija ipak donosi i šačicu zgodnih stvarčica zbog čega je se ipak isplati imati instaliranu na svojem pametnom telefonu...

Matija Gračanin četvrtak, 10. veljače 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Wikipedia
Namjena Slavna društvena enciklopedija
Android Google Play (Beta)
iOS App Store
Cijena Besplatan

Wikipedia je enciklopedija koju definitivno nije potrebno posebno predstavljati, a već dulje vrijeme nudi i sasvim zgodno osmišljenu službenu mobilnu aplikaciju. No, budući da se Wikipedia može nesmetano koristiti i kroz web preglednike, zašto bi se onda uopće instalirala aplikacija? Odgovor je vrlo jednostavan.

Zato što nudi hrpicu praktičnih stvarčica, a među prvima se nameće činjenica da je aplikaciju moguće koristiti i onda kada nije dostupna internetska veza. Doduše, članke koje se tako želi čitati potrebno je prethodno snimiti, a oni će pri tome biti sinkronizirani i na svim uređajima na kojima se Wikipedia koristi što itekako može biti korisno.

Osim toga, tu je i sasvim zgodno osmišljeno sučelje koje je do određene razine moguće i prilagoditi uz dostupne teme, svaki dan će se pojaviti nasumično izabran članak pa se svakodnevno može i nešto novo naučiti, tu je i kratki pregled najčitanijih članaka na Wikipediji, slika dana, widgeti, kao i preporučeni članci na temelju onoga što se do sada pretraživalo i čitalo. No, ni to nije sve.

Moguće je birati između 300 jezika i pretraživati među 40 milijuna objavljenih članaka, a putem aplikacije je moguće i izravno sudjelovati u stvaranju sadržaja na Wikipediji. Aplikacija je sasvim besplatna i ne prikazuje oglase, pa bi svi oni koji redovite koriste Wikipediju ili oni koji to tek namjeravaju, svakako trebali imati ovu aplikaciju na svojem pametnom telefonu.