WallWOW – sjajna aplikacija za wallpapere koja nudi visoku razinu fleksibilnosti

Riječ je o jednoj od možda nešto manje poznatih aplikacija koja se specijalizira za pozadinske slike na Android telefonima, no koja ne samo da se ističe ponudom odličnih wallpapera, nego i činjenicom da nudi prilično dobre mogućnosti prilagođavanja sami pozadinskih slika…

Matija Gračanin srijeda, 27. prosinca 2023. u 05:15
OSNOVNI PODACI
Naziv WallWOW 
Namjena Odlična za aplikacija za pozadinske slike
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Beplatan / 5,99 eur

Svi oni koji traže odličnu aplikaciju putem koje mogu pronaći te onda i prilagoditi wallpapere za svoj pametni telefon, svakako bi trebali provjeriti što im WallWOW može ponuditi. Naime, ne samo da nudi velik izbor raznovrsnih pozadina, nego nudi i mogućnosti koje će se ponajprije dopasti onima koji ozbiljno shvaćaju vizualnu prilagodbu svojega smartfona.

Aplikaciju krasi zgodno osmišljeno sučelje, a čim je se pokrene (uputno je otvoriti korisnički račun, ali se taj korak može i preskočiti), odmah će se dobiti pregled novih pozadinskih slika, kao i najpopularnijih. Svaku je pozadinu moguće detaljnije pogledati prije nego što je se preuzme, a sve su dostupne u tri veličine (4K, 2K i HD).

Zgodan je detalj što se za svaku pozadinsku sliku može vidjeti paleta boja kao i neki dodatni podaci (npr. koliko su je puta korisnici lajkali, preuzeli i pogledali). Ako se slika želi postaviti kao wallpaper, samo je potrebno kliknuti na gumb Apply. Međutim, uz sasvim solidnu ponudu pozadina koje uploadaju sami korisnici, WallWOW nudi i neke dodatne stvarčice.

Tako je tu dio namijenjen stvaranju i prilagođavanju wallpapera; moguće je stvarati pozadine s gradijentima, zatim bojama potpuno prilagođene pozadine na temelju dostupnih rasporeda raznovrsnih oblika, tu je i mogućnost generiranja paleta boja na temelju pozadinske slike, poseban animirani Disco wallpaper, kao i mogućnost postavljanja videozapisa kao pozadinu.

Pozadinske slike su raspoređene i prema kategorijama kako bi ih se jednostavnije pronašlo i pregledavalo, pa je tako, primjerice, lako moguće pronaći pozadine prilagođene AMOLED zaslonima. Osim toga, ako se želi sudjelovati u ovoj prilično živahnoj zajednici ljubitelja pozadinskih slika, onda je potrebno otvoriti korisnički račun pa uploadati i vlastite wallpapere. Besplatna inačica prikazuje oglase, a i ponešto je ograničenja. Svega toga se može riješiti jednokratnim plaćanjem 5,99 eura.