TV5MONDEplus - službena streaming aplikacija poznate francuske međunarodne televizijske mreže

Riječ je o besplatnoj aplikaciji za gledanje videa na zahtjev koja nudi velik izbor sadržaja na francuskom jeziku u što su uključeni filmovi, serije, dokumentarci, razne emisije i podcastovi. No, ono što ovu aplikaciju čini zanimljivom, svakako je činjenica da su dostupni titlovi na pet jezika…

Matija Gračanin četvrtak, 17. kolovoza 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv TV5MONDEplus
Namjena Službena aplikacija TV mreže TV5MONDE
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

TV5MONDE je francuska međunarodna televizijska mreža koja emitira programe na francuskom jeziku, a koja je dostupna u više od 200 zemalja te ima više od 200 milijuna gledatelja. Emitira razne sadržaje; od vijesti, preko filmova i serija, pa sve do dokumentaraca i zabavnih emisija, a sadržaj je dostupan i putem službene aplikacije za pametne telefone.

Činjenica što je dostupan sadržaj primarno na francuskom jeziku, s jedne strane ovu platformu i TV mrežu čini idealnom za one koji uče francuski jezik i izvorne govornike, no kako su sadržaji dostupni s titlovima na više jezika (francuski, engleski, španjolski, arapski i njemački), u sadržajima može uživati daleko veći broj gledatelja.

Na umu samo treba imati da se puten aplikacije neće pronaći zadnji holivudski hitovi ili TV serije koje su dostupne na popularnim streaming servisima, no neupitno je to da zanimljivog sadržaja svakako ima pa se ova aplikacija nameće kao još jedna koju vrijedi imati u osobnoj kolekciji aplikacija za streaming.

Sve je sasvim besplatno uz prikazivanje oglasa (potrebno je otvoriti korisnički račun), a premda ponekad aplikacija može raditi nešto sporije ili se mogu pojavljivati određeni problemi u reprodukciji sadržaja, stvari rade prilično dobro. Doduše, na umu samo treba imati da određeni sadržaj neće biti dostupan u svim zemljama.