Tilla - besplatna aplikacija za praćenje i upravljanje pretplatama na različite servise

Uz sve veću prisutnost raznovrsnih online servisa i drugih usluga za koje se mora plaćati mjesečna ili godišnja pretplata, sve je teže imati točan uvid koliki su zapravo troškovi pa i procijeniti je li vrijeme da se od nekoga servisa odustane. Ovo je aplikacija koja će u tome pomoći…

Matija Gračanin četvrtak, 16. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Tilla 
Namjena Olakšava praćenje troškova na pretplate za razne usluge i servise
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Beplatan / 3,29 eur (Premium)

Tilla zapravo ne nudi neke posebno spektakularne mogućnosti, no to ne znači da nije riječ o aplikaciji koja može biti korisna i koja će sigurno pronaći vjerne korisnike. Naime, specijalizira se za jednostavno dodavanje pretplata na brojne servise i usluge, skupa s najvažnijim podacima, a onda pruža jasan pregled svih pretplata i koje one točan trošak predstavljaju.

Sučeljem je vrlo uredna, a nakon instalacije se eventualno može pristati da se primaju obavijesti o raznim ponudama, no pristanak nije preduvjet da bi se aplikacija koristila. Nakon toga valja samo dati dozvole koje aplikacija traži (za notifikacije), a onda se može krenuti na dodavanje usluga i servisa.

Zgodno je to što je dostupan već velik broj prethodno definiranih usluga za koje onda samo treba unijeti osnovne podatke skupa s troškom (u postavkama ja uputno promijeniti zadanu valutu) ili pak napraviti vlastiti uslugu koju se želi pratiti. Jednom kada su podaci uneseni, pretplate je moguće filtrirati na temelju različitih parametara, zatim primati obavijesti kada je vrijeme da se pretplata obnovi, tu je i pregled ukupnog troška te drugo.

Tilla se ističe i relativno visokom razinom fleksibilnosti pa je moguće prilagođavati izgled same aplikacije, a isto vrijedi i pri podešavanju zadanih parametara aplikacije kao i mogućnosti da se dodaju proizvoljne kategorije i profili.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no ograničena, a ako se želi na raspolaganju imati sve mogućnosti u što se ubraja i opcija stvaranja pričuvnih kopija i sinkronizacije, onda valja kupiti izdanje Premium koje stoji 3,19 eura.